15 mei 2018
Interview Talent

“Trainees zijn een waardevolle aanvulling op het team”

Laatste update: 19 jun '18 - 9:09

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is inmiddels twee jaar partner van het Talent Development Program. Hans van der Windt, manager Presentatie en Programmering, en Julia Vytopil, programma manager Media Management, zijn beide erg tevreden over de trainees van het Talent Development Program. Zij kijken met plezier terug op hun deelname als mediabedrijf.

“Het is erg leuk om jonge, enthousiaste mensen binnen te krijgen met eigen ideeën”, zegt Julia. “Het mooie is dat de trainees inmiddels ook een groep vormen die elkaar op zoekt en iets aan elkaar heeft.” Ook Hans heeft mooie woorden voor zijn trainee: “Hij is een zeer goede match, past goed in ons team en draait volledig mee in de werkzaamheden.”

Selectiedag

Een spannend onderdeel voor talent en bedrijf is de selectiedag. Hét moment waarop de talenten zich aan de bedrijven presenteren en je als bedrijf een keuze maakt voor trainee. Beeld en Geluid was afgelopen jaar een populaire werkgever waar veel talenten voor pitchten. “Het werkt goed om trainees voor een specifieke vacature te werven. En het is leuk om meerdere mensen op één dag te spreken”, vertelt Julia. Volgens Hans was de sfeer was goed. “De voor onze afdeling geselecteerde kandidaten voldeden over het algemeen goed aan het profiel”.

Naast de pitches deden de talenten mee aan een challenge om te kijken hoe ze onder druk presteren. De druk komt tot een nieuw hoogtepunt na de lunch, als de helft van de kandidaten afvalt. Dit moment is het minst favoriet bij talenten, maar ook bij opdrachtgevers. Ook bij Julia en Hans viel dit minder in de smaak. “Het Voice-of-Holland-afvalrace gedeelte mag van mij wel weg”, vertelt Julia. Ook Hans is geen fan, maar: “Ik merkte dat de kandidaten daar geen moeite mee hadden.” De Talent Development Program wordt door Hans en Julia wel aangeraden aan andere bedrijven. “Het heeft ons goede medewerkers geleverd.”

Over het Talent Development Program

Het Talent Development Program is dé springplank voor een carrière in de mediasector. Het is een zes maanden durend intensief programma, waarbij jonge talenten extra kennis en vaardigheden opdoen, waardoor ze sneller kunnen doorgroeien in hun media-loopbaan. Meer informatie voor deelnemers vind je hier. Geïnteresseerd in de mogelijkheden om als opdrachtgever deel te nemen? Neem dan contact op via talent@mediaperspectives.nl