9 mei 2019
growthmatters new business radio podcast Business

“Veel meerwaarde te halen uit contacten met andere ondernemers”

GrowthMatter Frank en Jaco
Laatste update: 9 mei '19 - 12:12

Het managen van de groei van een bedrijf is en blijft een uitdaging voor veel ondernemers. Voor The Broadcaster en Locali van Frank du Mosch is het vinden en houden van goede ontwikkelaars echt nodig voor groei. Jaco Bal van YPCA/De Radiofabriek maakt zich juist zorgen over z’n huisvesting. Hij ziet zijn bedrijf uit z’n jasje groeien in het Mediacentrum op het Media Park. Beide ondernemers waren te gast in de derde aflevering van GrowthMatters op New Business Radio.

“Mijn grootste uitdaging is eigenlijk in Hilversum te blijven”, vertelt Frank du Mosch. “Wij zijn geen mediabedrijf maar een techbedrijf met Locali. Daar past een ander profiel bij qua medewerkers. Mijn mensen komen allemaal uit Utrecht. Daar is een andere vibe. Ik zie hier op het Media Park niet een hippe plek ontstaan waar jonge developers willen werken. Ik weet wel dat er plannen zijn om dat te veranderen, maar ik zie het nog niet gebeuren.”
Media Park

Media Park

Jaco Bal vindt dat er echt iets aan het Mediacentrum op het Media Park moet gebeuren. “In dit gebouw is in de acht jaar dat we hier zitten, niks gebeurd. Wij willen graag op het Media Park blijven, maar daar moet wel invulling aan worden gegeven.”

GrowthMatters groepsfoto

(Op de foto v.l.n.r. Frank du Mosch, Rick van Dijk, Jaco Bal en Bert Kok)

Frank vindt het wel jammer dat hij betrekkelijk weinig contact heeft met andere ondernemers in de regio. “In het voormalige TROS-gebouw waar we zitten in Hilversum, spreek ik wel wat mensen van andere bedrijven. Maar daarbuiten weinig. Ik denk dat er voor mij veel meerwaarde is te halen uit meer contacten met andere ondernemers. GrowthMatters organiseert regelmatig bijeenkomsten waar ik naar toe ga. Dat levert niet direct handel op, maar daar ontmoet je wel andere mensen. Dat is goed voor de inspiratie.”

Contact

“Alleen is geen, roepen wij altijd”, zegt Jaco Bal. “Ik ben niet voor niets het bedrijf gestart samen met Lars Schotanus. Met hem spar ik natuurlijk het meeste. Door de vele gasten die hier komen kom je ook in contact met allerlei ondernemers uit allerlei branches. Dat verruimt ook je blik.”

Luister hieronder naar het volledige interview met Frank du Mosch en Jaco Bal (in 4 delen).

De volgende uitzending van GrowthMatters is op donderdag 16 mei van 16:00 tot 17:00 uur op New Business Radio. Gasten zijn dan Quido Schaafsma van het Hilversumse bedrijf ActivFinance en Bas van der Meer van Moqod uit Bussum.