8 januari 2019
media park Business

Media Park verkocht aan vastgoedbedrijf van prins Bernhard jr.

Hilversum, Nederland, 16 mei 2014 Mediapark gezien vanaf het Instituut voor Beeld en Geluid, het audiocentrum en rechts het Studiocentrum met de traverse naar het Station Hilversum Media Park foto: Marco van Middelkoop/Aerophoto-Schiphol

Laatste update: 21 jan '19 - 10:10

Het Media Park in Hilversum is verkocht aan het Nederlandse vastgoedbedrijf Pinnacle van prins Bernhard jr. Pinnacle neemt het over van het Britse Europa Capital dat er al een tijd vanaf wilde.

Wethouder Wimar Jaeger van Hilversum is blij dat er een eind is gekomen aan de onzekerheid over het Media Park. “Mooi dat de ontwikkelde visie op de toekomst van het Media Park een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de mogelijkheden van de creatieve digitale media”, zegt hij in een reactie op Twitter.

Hilversum wil graag dat er wordt geïnvesteerd in het Media Park en presenteerde onlangs een aantal onderzoeken naar de toekomst van het park.

Prins Bernhard jr. is naast het vastgoed ook actief in de IT met het bedrijf Levi9. Hij is ook eigenaar van het circuit Zandvoort waar hij de Formule 1 naartoe hoopt te lokken.