22 mei 2019
Blog immersive media Content

Case AR-muziekbeleving van Childish Gambino

© Bron: Google
Laatste update: 22 mei '19 - 12:12

Foto: Google Blog

Fans van Amerikaanse Donald Glover, alias Childish Gambino, kunnen mee op een muzikale reis. Met de Pharos AR app kunnen zij een surrealistische wereld betreden. Via deze AR-app kan je het nieuwe uitgebrachte nummer ‘Algorythm’ luisteren.

Bron: Google Blog

Pharos AR App: kleurrijke Childish Gambino Universum

De Pharos AR app is aangekondigd als ‘s werelds eerste cross-platform multiplayer Augmented Reality (AR) muziekbeleving. Als je de app opent krijg je de opdracht op headphones in te doen en je smartphone op een lege ruimte te richten. Vervolgens verschijnt er een portaal die je toegang geeft tot het Childish Gambino Universum. Het is een soort game. Je moet op zoek naar verborgen voorwerpen. Door op deze elementen te tikken, kan je ze tot leven brengen. Op die manier start je reis door meerdere werelden. Door verschillende audiomonsters te combineren kan je het volledige nummer luisteren. Daarnaast kan je dansen met de verschillende hologrammen.

Bron: Google Blog

Het innovatieve is dat je de wereld niet alleen hoeft te verkennen. Dit was ook een vereisten vanuit Wolf + Rothstein, het managementteam van Glover. De beleving moest mensen samenbrengen, niet isoleren. De app is in Google’s AR Core gebouwd. Door de Cloud Anchors API is ook een multiplayer ervaring mogelijk.

De Pharos AR app is nu te downloaden voor Android. De versie voor iOs verschijnt binnenkort.

Creatieve denker

Donald Glover is een van de snelst groeiende creatieve denkers van onze generatie. Of je het nou hebt over zijn werk als acteur, zanger, rapper of scriptschrijver. Hij is bereid om risico’s te nemen in het streven naar originaliteit. Het is ook niet de eerste keer dat hij experimenteert met nieuwe technologie op een live publiek. Eerder liet hij zijn virtuele fantasieën zien middels een dome projectie.

Het risico’s nemen doet hij met resultaat; Hij was een van de grote winnaars van de Grammy Awards 2019. In totaal won Childish Gambino vier Grammy’s. Zijn nummer ‘This is America’ kreeg de felbegeerde Record of The Year Grammy.