7 oktober 2020

Vergoeding professionalisering voor culturele en creatieve sector

Laatste update: 7 okt '20 - 12:12

Wie werkt in de culturele en creatieve sector kan vanaf nu een aanvraag doen voor een bijdrage in de permanente professionele ontwikkeling (PPO). Vanuit het platform ACCT wordt 1/3 deel van de kosten vergoed. Zowel werknemers in loondienst als zelfstandigen komen in aanmerking. De overige kosten moeten door de werkende en de werkgever of opdrachtgever worden betaald. De aanvraag bedraagt maximaal 2.000 euro.

Wat is PPO?

PPO staat voor permanente professionele ontwikkeling. Wij gaan er van uit dat alle werkenden er goed aan doen om met regelmaat stil te staan bij de vraag of je skills voldoende aansluiting vinden bij de snel veranderende arbeidsmarkt.

Werk ik eigenlijk in de culturele en creatieve sector?

De meeste beroepen in de mediasector vallen onder deze regeling: journalisten, redacteuren, AV-technici, grafische en multimedia ontwerpers, fotografen, presentatoren, producenten, regisseurs en reclamespecialisten.

Bekijk via de website Werktuig PPO meer informatie of vraag de bijdrage aan. Er staat ook een korte zelftest op de site. En als je een aanvraag doet, weet je binnen 3 dagen of je aanvraag wordt gehonoreerd.