21 juni 2018
Interview talent development program tdp Talent

“In het Talent Development Program vorm jij je eigen visie over de media van nu”

Laatste update: 21 jun '18 - 14:14

Afgelopen oktober is de tweede editie van het Talent Development Program (TDP) van start gegaan. Joanne Landman was een van de gelukkigen die voor het opleidingsprogramma én traineeship geselecteerd werd. Ze ging aan de slag als editor bij United én volgde het brede programma van workshops en masterclasses over diverse onderwerpen. Ze kijkt terug op een geslaagd programma:

“Je leert nieuwe mensen kennen die je weer nieuwe inzichten kunnen geven en je netwerk helpen uitbreiden”

Het Talent Development Program is dé springplank voor een carrière in de mediasector. Het is een zes maanden durend intensief programma, waarbij jonge talenten extra kennis en vaardigheden opdoen, waardoor ze sneller kunnen doorgroeien in hun media-loopbaan.

Joanne ziet het Talent Development Program als een hele mooie brug tussen het studentenleven en het dagelijks leven. “Je hebt echt een fulltime baan, maar je mag ook nog een dagje in de week naar ‘school’ om je kennis te verbreden. Die combinatie vind ik heel fijn. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in videoproductie en televisie, nu mag ik er ook echt werken! Maar daarnaast krijg je ook het totaalplaatje van het Media Park en zicht op de technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij en het werkveld. Je leert nieuwe mensen kennen die je weer nieuwe inzichten kunnen geven en je netwerk helpen uitbreiden.”

Waardevolle inzichten

In het TDP programma leren deelnemers elkaar kennen en daarmee ook andere bedrijven. “Je krijgt daarmee een kijkje achter de schermen. Twee vliegen in één klap!” Een eigen visie vormen over de media van nu, is voor Joanne een belangrijke inzicht geweest bij TDP. “Daar hebben we veel masterclasses over gehad. Je hoort zoveel over de veranderingen, maar nu heb ik er een beter beeld van gekregen en weet ik ook beter hoe ik er zelf tegen aan kijk en waar ik binnen de mediawereld wil staan. Dat vind ik heel waardevol!”

De mediakennis die je binnen het TDP krijgt, is de basis die je nodig hebt, maar waar niemand je specifiek wat over vertelt. Binnen je baan moet je maar een beetje ontdekken hoe alles er nu voor staat.

In het TDP programma is er ook de mogelijkheid om ervaring op te doen als trainee. Je solliciteert bij de selectie op een vacature voor een functie en doet tijdens het programma betaalde werkervaring op. “Ik vind het een goede combinatie”, vertelt Joanne. “De mediakennis die je hier krijgt, is de basis die je nodig hebt, maar waar niemand je specifiek wat over vertelt. Binnen je baan moet je maar een beetje ontdekken hoe alles er nu voor staat. Bij het TDP krijg je alles in presentaties aangereikt en kun je er met elkaar over doorpraten en dat weer in het perspectief van de praktijk zien. Super fijn!”

Tips en plannen voor de toekomst

Joanne heeft nog een laatste tip voor toekomstige deelnemers van TDP. “Grijp je kans! Dit is een hele goede manier om (ook als je nog niet zoveel ervaring hebt) een baan op het Media Park te krijgen en te ontdekken of dit is wat bij je past. Dat kan niet overal, dus als dat je droom is: go for it!”

Wat betreft de toekomst? Dat weet Joanne nog niet. Op dit moment werkt ze voor United mee aan de productie van Expeditie Robinson – een waanzinnige ervaring. “Ik wil sowieso door met video. Het lijkt mij heel leuk om met een creatief team video’s of een serie te maken. Met beeld verhalen vertellen van interessante mensen, dat vind ik tof. Maar hoe precies, daar gaan we komende tijd achter komen.”

Wil jij dat ook?

Meer weten over het Talent Development Program? Lees op deze pagina meer over het programma. Ook dit jaar is er weer een vacature voor Editor bij United. Wil jij Joanne opvolgen? Meld je dan aan. De deadline om je aan te melden voor komende editie is 6 augustus. Ben je geen editor maar wil je wel meedoen? Bekijk dan ook de pagina want er zijn ook andere mogelijkheden om mee te doen.