15 februari 2021
AI fieldlabs Data Tech

Lancering AI Hub Midden-Nederland

Laatste update: 21 mrt '21 - 10:10

Op 8 maart gaat de AI Hub Midden-Nederland van start. De hub is een platform voor bedrijven en kennisinstellingen die aan de slag willen met Kunstmatige Intelligentie (AI). Een speerpunt van de AI Hub Midden-Nederland is de media-industrie.

AI lab voor Media

De ontwikkeling van AI heeft een enorme invloed op de manier waarop media wordt gemaakt en geconsumeerd. Om vooraan te lopen in deze ontwikkelingen, is Media Perspectives een samenwerking aangegaan met de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. In het fieldlab ‘AI voor Media’ gaan de organisaties de ontwikkelingen van AI in de media onderzoeken en toepassingen ontwikkelen.

Op de lancering op 8 maart, zullen Frank Visser (programmamanager Innovatie van Media Perspectives), Hans de Clercq (directeur Instituut voor Media van de Hogeschool Utrecht) en Thomas Dohmen (directeur AI Labs van de Universiteit Utrecht ) deze werkgroep introduceren. We staan open voor projectideeën!

Registreer je hier voor het digitale event op 8 maart. Het start om 15.30 uur met een algemene kick-off. De deelsessies starten om 16.20 uur, waaronder die van onze media-werkgroep, en duren tot 17.00 uur.

Ook andere uitdagingen aangaan met AI

AI Hub Midden-Nederland wil een boost geven aan de digitale innovaties in de regio Hilversum-Utrecht. Door een platform te creëren, kunnen ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar ontmoeten en inspireren. De hub richt zich met name op het ondersteunen en vormgeven van sterke toepassingsgebieden van AI in de regio. Dit zijn Cultuur en Media, Zorg, Mobiliteit, Energie, Bouw, Fintech en overige (digitale) dienstverlening.

De hub vormt ook hét contactpunt richting de Nederlandse AI Coalitie en andere AI regio’s in Nederland. Samen met de Nederlandse AI Coalitie, versterkt de AI Hub Midden-Nederland de wereldwijde positie van Nederland op het gebied van AI.

Lees hier het hele persbericht van de AI Hub Midden-Nederland.