8 oktober 2017
podcast Business

MediaMatters interviewt startups op DIG Lisbon

Laatste update: 30 mei '18 - 12:12

MediaMatters was op 29 en 30 september te gast bij DIG Lisbon. Dat is een nieuw event in Portugal waar mediabedrijven konden kennismaken met startups. In totaal waren 120 mediabedrijven en 70 startups aanwezig uit 25 landen. We spraken met initiatiefnemer Christophe Potron. Ook interviewden we de startups en scale-ups Seedtag, Qualifio, ContentInsightsen SatoshiPay.

Het programma MediaMatters op New Business Radioop 5 oktober was helemaal gewijd aan DIG Lisbon. Organisator Christophe Potron is erg tevreden met de belangstelling. Hij vertelde dat hij het evenement volgend jaar zeker weer wil organiseren. Luister hieronder naar het interview met Christophe Potron.

 

SeedTag

Yan Stuyf van SeedTag vertelde dat hij nog maar net is begonnen met de verkoop in Nederland. Het Spaanse bedrijf SeedTag is de afgelopen jaren snel gegroeid. Het heeft inmiddels een omzet van € 9 miljoen. Hieronder het interview met Yan.

 

Qualifio

Ook Qualifio uit België heeft de afgelopen jaren een onstuimige groei doorgemaakt. Volgens mede-oprichter Olivier Simonis heeft zijn bedrijf nu 40 werknemers en een omzet van € 3 miljoen. Luister hieronder naar het interview met Olivier.

 

ContentInsights

ContentInsights komt uit Novi Sad, waar veel IT-bedrijven zijn gevestigd. Het Servische bedrijf heeft een applicatie ontwikkeld die redacties inzicht geeft in het leesgedrag van consumenten op websites. ContentInsights gebruikt onder meer Artificial Intelligence om grote hoeveelheden data te verwerken. Hieronder een interview met hoofd verkoop Mario Krivokapic.

 

SatoshiPay

SatoshiPay uit Duitsland biedt mediabedrijven de mogelijkheid om kleine bedragen te innen voor content. Het bedrijf heeft deze betaaltechnologie ontwikkeld op basis van Blockchain, vertelt CEO Meinhard Benn. Hieronder zijn interview.

 

Het programma MediaMattersis iedere eerste donderdag van de maand te beluisteren op New Business Radiotussen 15:00 en 16:00 uur. Daarna zijn de afzonderlijke items als podcast beschikbaar op Soundcloud.