11 februari 2022

De Utrecht Talent Alliantie is een feit!

Maarten Bouwhuis in gesprek met tafelgasten. Photo credit: Irene Vijfvinkel
Maarten Bouwhuis in gesprek met tafelgasten. Photo credit: Irene Vijfvinkel.
Laatste update: 11 feb '22 - 17:17

Donderdag 10 februari 2022 is de Utrecht Talent Alliantie (UTA) officieel gelanceerd. UTA is een samenwerkingsverband van verschillende partijen (werkgevers, UWV, Economic Board Utrecht en ROM Utrecht Region), die samen werken aan een sterke regionale arbeidsmarkt. Media Perspectives is ook trotse partner van dit initiatief.

In een live uitzending vanaf het Mediapark in Hilversum ging Maarten Bouwhuis in gesprek met verschillende tafelgasten over een van de grootste uitdagingen waar we voor staan; de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. En over oplossingen. “Alleen door samenwerking lossen we de vraagstukken op de arbeidsmarkt op”, aldus Jan Bogerd, voorzitter van de UTA en voorzitter Hogeschool Utrecht. Bogerd: “We moeten ons organiseren óver de grenzen van organisaties heen”. Lieselotte Klop-Hendrikx, Manager Aantrekken & Onboarden van UMC Utrecht, geeft aan dat “Personeel moet behouden worden voor de regio. Hiervoor moeten we kennis delen.”

UTA partners en initiatieven

De afgelopen weken hebben al vele bestuurders hun handtekening gezet om aan te geven dat zij de ambities van de alliantie ondersteunen en een bijdrage willen leveren. Ook Media Perspectives. Tijdens de live uitzending zette Sharon Dijksma, als voorzitter van de Economic Board Utrecht, haar handtekening: “Ik ben ontzettend trots op de Utrecht Talent Alliantie”.

Hier houdt het natuurlijk niet op. Integendeel, UTA gaat verder en nodigt zoveel mogelijk partijen uit om mee te werken aan het bewegen van mensen om over te stappen naar banen waar veel tekorten zijn, het leven lang ontwikkelen voor iedereen vanzelfsprekend te maken en de Utrechtse beroepsbevolking digitaal vaardig te maken. Iedereen kan zich aansluiten bij de UTA!

UTA lancering: Sharon Dijksma zet handtekening.
Sharon Dijksma, voorzitter Economic Board Utrecht, zet een handtekening. Photo credit: Irene Vijfvinkel.

Er is al een aantal mooie initiatieven ontwikkeld door UTA’s samenwerkingspartners waar werkgevers direct bij kunnen aanhaken. Denk aan de IkZorgShop van Utrechtzorg, TechGrounds van de U-TECH community, Servicepunt Techniek of Utrecht Leert. Projecten waar kandidaten, opleiders en werkgevers bij elkaar komen. Daarnaast nodigt UTA uit tot het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Daar kan de UTA ook financieel bij ondersteunen met een zogenaamde Impuls-regeling. Afgelopen maand is al gestart met The Young Digitals, ICT-Valley en de Utrecht Creative Community. Dat smaakt naar meer.

De Utrecht Talent Alliantie ziet dat talent overal is. En dat elk talent telt. Onderschrijf je deze visie en wil je meedoen? Scan de QR-code en sluit je aan!