26 februari 2020
AV Take-X Content

Studenten werken bij Stage-X24 aan mediaproducties

Laatste update: 26 feb '20 - 11:11

Stage-X24 heeft haar deuren geopend in LAB24 op het Media Park. Zeven mediavormgevers, mediamanagers en AV-specialisten (in spe) van het ROC van Amsterdam – MBO College Hilversum zijn gestart met hun stage. Zij werken twintig weken aan mediaproducties voor echte opdrachtgevers.

Het AV- en ICT-onderwijs actueel houden en de aansluiting op het werkveld verbeteren. Dit doe je door studenten al zo vroeg mogelijk te laten werken aan echte projecten. Bij Stage-X24 krijgen studenten de kans om onder begeleiding te werken aan mediaproducties. Van producties voor uitzending via televisie, radio en internet tot het ontwikkelen van ideeën voor campagnes.

Eerste opdrachten

De stagiairs van Stage-X24 gingen al aan de slag met opdrachten voor het Tergooi ziekenhuis in Hilversum en het ROC van Amsterdam. Voor het Tergooi ziekenhuis monteerden zij een pakkende wervingsvideo voor personeel. Het videomateriaal hiervoor was al aanwezig. Een opdracht van opname tot afgewerkte video is de opdracht voor het ROC van Amsterdam (ROCvA). ROCvA wil een soepele overgang van het vmbo naar het mbo creëren en mogelijke barrières wegnemen. Om een aantal ervaringen rondom de doorstroom van vmbo-mbo in kaart te brengen gingen de stagiairs met de camera op pad. Zij interviewden en filmden studenten en docenten over hun ervaringen. Deze video is gepresenteerd op een docentenbijeenkomst.

De komende weken zijn de stagiairs volgeboekt met opdrachten. Maar heb je in maart, april of mei een opdracht waarmee de studenten aan de slag kunnen? Neem dan contact op met Stage-X24 via info@stage-x24.nl.

Stage-X24 is een initiatief van Take-X

Stage-X24 is een van de initiatieven van Take-X. Een samenwerkingsverband van het ROC van Amsterdam – MBO College Hilversum, Mediacollege Amsterdam, Media Perspectives en een tiental anders mediabedrijven.