12 september 2018
talent development program Talent

Deelnemers geselecteerd voor talent pool Talent Development Program

Laatste update: 12 sep '18 - 7:07

24 high potentials gaan zich de komende 6 maanden onderdompelen in het Talent Development Program (TDP) van Media Perspectives. Nieuw in deze editie is dat een deel van de deelnemers als ‘open inschrijving’ meedoet. Zij doen mee aan het exclusieve opleidingsprogramma en worden door Media Perspectives actief gekoppeld aan mediabedrijven. Daarmee groeit het TDP verder uit tot talent pool voor de media-industrie.

Strenge selectie

De 24 talenten werden tijdens twee selectiedagen uitgekozen waarin de ze zich moesten bewijzen in pitches, speeddates en een challenge. Op vrijdag 24 augustus werden 10 deelnemers geselecteerd die als trainee aan de slag gaan bij Beeld en Geluid of United. Een week later werden nog eens 14 high potentials geselecteerd die als open inschrijving mee gaan doen.

Mir Wermuth, directeur Media Perspectives licht toe: “Dit jaar geven we high potentials voor het eerst de kans als open inschrijving mee te doen aan het opleidingsprogramma, zonder traineeship. Voor veel aanstormend talent een mooie kans om zichzelf te ontwikkelen én in the picture te zetten van mediabedrijven. We zijn zeer te spreken over de kwaliteiten van de groep deelnemers die we hiervoor hebben geselecteerd!”

Vissen in de talent pool van het TDP

Tijdens het programma worden de open inschrijvingen gekoppeld aan potentiële werkgevers. Zo zijn er verschillende matchmaking-momenten in het programma opgenomen. Mir: “Voor mediabedrijven wordt het TDP daarmee een echte talent pool. Wij leiden de high potentials breed op, reiken actuele praktijkkennis aan en vergroten hun netwerk in ons opleidingsprogramma. Tijdens de recruitmentdagen stellen wij ze aan relevante bedrijven voor. Daarmee kun je als bedrijf op een laagdrempelige manier vissen in onze vijver met allround media talent”

Meer weten over de recruitmentdagen? Stuur een mail naar talent@mediaperspectives.nl

Over het TDP

Het nieuwe TDP start woensdag 3 oktober en is een opleidingsprogramma en traineeship dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de media-industrie. Het is een intensief programma van 6 maanden, waarbij jonge talenten extra kennis en vaardigheden opdoen, waardoor ze sneller kunnen doorgroeien in hun media-loopbaan. Meer informatie over het TDP en manieren op als bedrijf te participeren vind je hier.