28 juni 2016
nieuws Tech

Nieuw icoon en drukoprood.nl voor HbbTV onthuld

Laatste update: 6 jul '18 - 15:15

Tijdens het Mediapark Jaarcongres is het nieuwe icoon voor HbbTV in Nederland onthuld. Met HbbTV kunnen kijkers informatie opvragen, meepraten of meespelen met programma’s. Met dit icoon wordt HbbTV herkenbaar voor het grote publiek. NPO en SBS leveren al HbbTV diensten bij hun programma’s, hun zenders zullen dan ook de plek zijn waar de kijker het nieuwe icoon bij programma’s zal zien verschijnen.

NPO-bestuursvoorzitter Henk Hagoort kondigde aan dat de NPO meer aan de weg gaat timmeren met HbbTV. “We willen de traditionele televisie-ervaring verrijken met alle mooie extra’s die de omroepen online aanbieden”, aldus Henk Hagoort. Daarnaast gaan we de kijker via de rode knop navigeren naar verdiepende programma’s of extra materiaal op andere NPO-kanalen of platforms. We kunnen daarbij nu ook inspelen op het kijkgedrag en de persoonlijke voorkeuren van de kijker.”

Via drukoprood.nl wordt aan consumenten uitgelegd wat HbbTV is. Als de TV en de signaalconfiguratie geschikt zijn voor HbbTV komt het icoon automatisch in beeld en kan de kijker interactie en verdieping zoeken via de rode knop. Bij HbbTV vindt de kijker altijd een dienst van de zender waar hij op dat moment naar kijkt. Die dienst kan met het programmabeeld worden gemengd zodat er voor het eerst een directe interactieve verbinding is tussen zender, programma en kijker, via de TV.

Bekijk hieronder het interview met Henk Hagoort op het MPJC16: