21 maart 2018

Graphlr sluit deal met NPO

Laatste update: 18 mei '18 - 10:10

De Nederlandse scale-up Graphlr, die mee heeft gedaan aan ronde 1 in van MediaMatters in 2017, heeft een deal gesloten met NPO. De NPO, ook betrokken bij MediaMatters als partner, koos voor Prepr als content management platform voor al haar radiostations. Prepr is een van de voornaamste producten van Graphlr.

Content first strategie

Prepr maakt de voorbereiding en het uitzenden van radio programma’s makkelijker door de reacties van luisteraars en publicatie van clipjes op websites, in de app en via social media te stroomlijnen. Hiermee ondersteunt Prepr de content first strategie van de NPO en versterkt de betrokkenheid van luisteraars. NPO gaat Prepr de komende maanden in gebruik nemen.

Prepr is een innovatief content management platform voor radiostations en is gebaseerd op Graph database technolgie. Prepr helpt radiostations hun shows voor te bereiden en uit te zenden. Prepr maakt het mogelijk om direct te reageren op het snel veranderende media landschap en het gedrag van luisteraars. Ook faciliteert Prepr de samenwerking tussen de NPO, landelijke en regionale omroepen.

Prepr is ontwikkeld in samenwerking met 538 en wordt gebruikt door alle Talpa Radio stations (538, Sky Radio, Veronica en Radio 10), de Talpa radio nieuwsdienst, verschillende regionale radiostations en nationale radiostations in België en Zweden.

Media Talk

Meer weten over Graphlr? Partners Jouko Huismans en Gert-Jan Boekholt zijn donderdagavond 22 maart te gast in onze Media Talk.