23 november 2018
Blog Data Event nieuws Data

ThingsCon 2018; tijd voor een systeem herstart

Laatste update: 26 nov '18 - 9:09

De vijfde editie van ThingsCon in Nederland komt er weer aan. Na vier succesvolle edities in Amsterdam organiseert ThingsCon voor het eerst de conferentie in Rotterdam. Hiervoor is  een zeer passende nieuwe locatie gevonden in BlueCity (het voormalige Tropicana, broedplaats voor de nieuwe circulaire economie), maar het recept is niet veranderd. Inspiratie en ontmoeting voor de makers en ontwerpers van het internet of things: ‘Fostering the creation of a responsible and human-centric IoT’. Op 6 & 7 december ontvangen ze zo’n 300 makers bij BlueCity. Wij mogen ons netwerk een korting bieden van 20%, deze activeer je met de code TC18MP_MediaPerspectives20.

Thingscon heeft de ethiek van het ontwerpen voor IoT al sinds het begin op de agenda gezet, nu is het te zien dat het navolging vindt. Het is een van de belangrijkste thema’s geworden. Hierover praten is echter niet genoeg, we moeten ook aan de slag gaan. Daarom is dit dan ook de leidraad voor de editie van 2018; het is tijd voor een systeem herstart.

Programma

Ook dit jaar is er weer een sterk interactief programma. Inmiddels zijn er 28 twee uur durende diepte-sessies opgelijnd, die een divers aantal thema’s beslaan. Met onder anderen een sessie over de 3D geprinte brug en over Connected Toys design. Maar ook over AI personas, Internet of Milk en voor de makers Particle Mesh. Daarnaast is ook VPRO Media aanwezig en zullen ook zei een sessie geven rond het thema Home Smart Home. Naast de sessies wordt er op vrijdag afgesloten met een plenair sprekersprogramma. Hier is een gevarieerd aanbod van internationale sprekers aanwezig. Onder anderen Cennydd Bowles, Alexandra Deschamps-Sonsino en Bilgi Karan (IKEA nl) zijn aanwezig. Ook wordt voor de tweede keer de prijs voor het beste studenten IoT-werk worden uitreikt. En is er weer een levendige demo-markt.

Een overzicht van alle sessies en de verschillende sprekers kun je hier vinden.

Tickets

Kaarten zijn nog te verkrijgen voor 1 of beide dagen. Koop je kaarten via https://thingscon.org/register/. Met de code: TC18MP_MediaPerspectives20 ontvang je 20% korting.

ThingsCon wordt georganiseerd door de Stichting ThingsCon Amsterdam in nauwe samenwerking met de Berlijnse founders.