19 juni 2019
HR manager Interview ODmedia Talent

Esther Verweij (ODMedia): “We zijn een echte familie, de ODMedia familie”

Laatste update: 19 jun '19 - 14:14

Steeds meer organisaties investeren in het geluk van de medewerker, in talent. Dit om de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers te bevorderen. Ook Esther Verweij, HR-Manager van ODMedia, herkent deze trend. Persoonlijke ontwikkeling, interne doorstroom en het behouden van talent zijn dan ook belangrijke aandachtspunten in hun HR-beleid.

“Ik werk al 5 jaar bij ODMedia als HR-Manager. Als HR-Manager heb ik een passie voor verbetering, groei en ontwikkeling. In de afgelopen jaren heb ik de groei van deze organisatie meegemaakt en het HR-beleid vormgegeven. De ontwikkeling van medewerkers en het versterken van een fijne bedrijfscultuur stonden daarbij voorop.”

Interne opleiding

ODMedia is een toonaangevende speler in distributie voor video-on-demand en heeft als een van de weinige bedrijven rechtstreekse connecties met Netflix, Amazon en YouTube. “Bij ODMedia werken relatief gezien veel jonge mensen. Wij leiden vaak de mensen binnen ODMedia op omdat we functies hebben die niet zo gangbaar zijn. We leren medewerkers technische skills die ze nodig hebben om hun functie uit te voeren.” Een nieuwe medewerker begint met kennismaken met verschillende afdelingen. Daarna worden ze verder opgeleid binnen het werkveld. “Medewerkers kunnen zich op deze manier binnen het bedrijf blijven ontwikkelen”, vertelt Esther.

De Jokerkaart

Samen met goede arbeidsvoorwaarden zorgt dit voor de binding met de organisatie, en daarmee het behoud van medewerkers. “We behouden talent door ze steeds een nieuwe uitdaging te geven. Medewerkers hebben de vrijheid om met nieuwe innovatieve ideeën te komen en deze te gaan uitwerken.” Daarnaast vertelt ze over een bijzondere arbeidsvoorwaarde die ze hebben, de Jokerkaart. “Dit is een extra vrije dag die je spontaan kan inzetten wanneer je die nodig hebt.’’ Ook ontspanning is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. Hiervoor worden uitjes en bijeenkomsten georganiseerd, zoals een voetbaltoernooi, barbecue en kerstborrel.

Volop kansen om te groeien

Een meerwaarde die ODMedia als werkgever biedt is dat het een snelgroeiend bedrijf is dat ook veel internationaal werkt. “We zijn geen standaardbedrijf maar zijn eigenzinnig en innovatief. We bieden de ruimte voor ontwikkeling en creativiteit en zijn een echte familie, de ODMedia familie.”

Dit interview is onderdeel van een serie interviews met HR-managers die we doen vanuit ons thema Talent. Lees hier het vorige interview met Johan Emmen, Managing Partner van Elastique.