11 september 2018
Blog MediaTalk Data

Er is een grote toekomst weggelegd voor voice

Kookhulp BinnensteBuiten
Laatste update: 14 sep '18 - 17:17

De opkomst van conversational interfaces zal een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Nu we steeds beter kunnen praten met computers wordt het gebruik steeds relevanter en persoonlijker. Het stelt merken in staat om hun doelgroep op nieuwe manieren te bereiken. Ook KRO-NCRV greep deze kans, de afdeling innovatie maakte voor het populaire tv-programma BinnensteBuiten een spraakgestuurde kookhulp.

De kookhulp van BinnensteBuiten

In de Google Assistent (app) kan je praten met de BinnensteBuiten chef-kok Sharon de Miranda. Onder begeleiding van Sharon kan je in je eigen tempo koken. Zo kan je aangeven wanneer je klaar bent voor de volgende stap en wanneer je extra uitleg nodig hebt. Want hoe moet je venkel ook alweer snijden en schoonmaken? Wat ook mooi meegenomen is: je handen en ogen zijn vrij voor het koken, want je hoeft niet langer te swipen en te klikken.

In de Verenigde Staten heeft een op de vijf volwassenen een smart speaker in huis. De verwachting is dat door de komst van de Nederlandse versie van Google Assistent de komende jaren ook steeds meer Nederlandse huishoudens een smart speaker gaan aanschaffen.

MediaTalk: Voice Interaction

Meer weten over voice-diensten? Op vrijdag 5 oktober organiseren wij een MediaTalk met Vera Holland, content-specialist van KRO-NCRV. Want wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van een voice-dienst? Hoe belangrijk zijn bijvoorbeeld de structuur van de dienst, de tone of voice en vindbaarheid? Welke uitdagingen kwam KRO-NCRV tegen? Vera geeft een kijkje in de keuken bij het ontwikkelen van deze spraakgestuurde kookhulp. Een kaartje voor de MediaTalk is 15 euro inclusief lunch, inschrijven kan via Eventbrite.