12 april 2018
immersive media nieuws Content

Ruim 650.000 VR-brillen in Nederland

Laatste update: 1 jun '18 - 15:15

Bron: Multiscope

’s-Hertogenbosch – 10 april 2018 – Vijf procent van de consumenten heeft een virtual reality bril in huis. Verreweg de meeste van deze brillen werken met een afzonderlijke smartphone als scherm. Met nieuwe toepassingen kan virtual reality de komende jaren verder groeien en een plek veroveren in de Nederlandse huiskamer. Dit blijkt uit de Smart Media Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.700 Nederlanders.

Samsung marktleider in virtual reality

Ruim 650.000 Nederlanders hebben een VR-bril. Samsung is de onbetwiste marktleider met een marktaandeel van 51%. VR BOX (11%), Sony (6%), Trust (4%) en Ritech (2%) volgen op ruime afstand van Samsung.

Eind 2018 één miljoen VR-brillen

Komend jaar verwacht 4% van de consumenten een VR-bril te kopen. Het aantal VR-brillen in Nederland passeert daarmee de grens van 1 miljoen. Vooral 18 tot 35-jarige mannen willen een VR-bril kopen.

VR-bril voor gaming, films en series

Er is nog nauwelijks aanbod van sport, tv-programma’s, films en series in virtual reality. Toch hebben bijna één miljoen Nederlanders, die nu nog geen VR-bril hebben, interesse om hun favoriete sport, tv-programma’s, films en series thuis in virtual reality te kijken. De ontwikkeling van dit soort nieuwe toepassingen kan zorgen voor verdere groei van het aantal VR-brillen in Nederland.

Interesse toepassing virtual reality