18 december 2020

3x video inspiratie uit 2020

Laatste update: 18 dec '20 - 17:17

Ondanks de coronacrisis hebben wij het afgelopen jaar een aantal succesvolle (online) Cross Media Cafés kunnen organiseren. Er zijn veel interessante gasten en onderwerpen voorbijgekomen, maar wij hebben de drie meest inspirerende fragmenten geselecteerd, waarin activiteiten worden besproken die je zelf tijdens de feestdagen zou kunnen doen!

Jelle’s Marble Runs

Knikkeren, wie heeft het vroeger niet gedaan? Jelle Bakker heeft dit spelletje samen met zijn broer Dion naar een hoger niveau gebracht. In het Cross Media Café ‘Meer media dan ooit’ vertelde Dion Bakker hoe het gelukt is om filmpjes van de knikkerbanen van zijn autistische broertje tot een Youtube succes te maken. Tijdens de crisis, toen alle (sport)evenementen stillagen, stegen de kijkcijfers naar ongekende hoogtes. Het YouTube-kanaal Jelle’s Marble Runs trekt nu maandelijks zo’n 10 miljoen kijkers van over de hele wereld en Dion heeft er een professioneel productiebedrijf aan overgehouden.

Bekijk hieronder de video van Dion Bakker over het internationale succes van Jelle’s Marble Runs.

MediaMonks Lab – Online game Object Hunt

Hoeveel uur breng jij per week door achter de camera van je laptop voor videocalls? Dat zal dit jaar fors zijn toegenomen. MediaMonks heeft hier iets op bedacht. In samenwerking met videobeldienst Zoom bedachten ze een manier om de sleur in de online bijeenkomsten te doorbreken. Het resultaat is een spel met kunstmatige intelligentie: Object Hunt. Het doel is om gebruikers een willekeurig object te laten vinden en aan hun webcam te tonen.

Bekijk hieronder de video van Joe Mango over de online game Object Hunt van MediaMonks Labs.

Creators United – Online Escape Room

In coronatijd mochten Escape Rooms open blijven, maar wel onder bepaalde restricties. Dit resulteerde in een minder leuke ervaring. Geraldine Macqueron, Executive Director Europe by GAME OVER ging op zoek naar een alternatief. In samenwerking met 17 andere escape room ondernemers bedachten ze een online escape room genaamd Creators United. De online activiteit is inmiddels door duizenden Nederlanders bezocht.

Bekijk hieronder de video van Geraldine Macqueron over het collectief Creators United en hun eerste online escaperoom.

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie?  Bekijk onze Knowledge Base en laat je inspireren door nog meer interessante sprekers.