6 november 2019
Blog Challenge sport & live events Content

De bezoekersbeleving optimaliseren met Wizzymaps

Wizzymaps Johan Cruijff ArenA
Laatste update: 6 nov '19 - 12:12

Vaak wordt een plattegrond als een PDF op de website gepubliceerd. Maar met de interactieve plattegronden van Wizzymaps kun je hier een beleving van maken. In dit artikel lees je wat festivals, events, beurzen en nog veel meer organisaties kunnen met Wizzymaps.

Wizzymaps start waar GoogleMaps stopt

Met Wizzymaps maak je een slimme online plattegrond voor specifieke locaties of evenementen. Een app downloaden om de plattegrond te bekijken is niet nodig. Bezoekers scannen de QR-code of gebruiken de weblink. Hierdoor nemen we ook meteen afscheid van de papieren versie, want deze leidt vaak tot onnodig afval. Een ander groot voordeel van de online plattegrond is dat het mogelijk is om extra informatie aan de kaart toe te voegen en hiermee dus maatwerk te leveren. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld Wizzymaps voor het festival Noorderzon, de High Tech Campus Eindhoven en sinds kort ook voor de Johan Cruijff ArenA.

Wizzymaps voor de High Tech Campus

High Tech Campus Eindhoven is de slimste km² in Europa met meer dan 200 bedrijven en instituten en zo’n 12.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan toekomstige technologieën en producten. Het vinden van een bedrijf, oplaadpaal of een lekker kopje koffie wordt een stuk eenvoudiger met de plattegrond van Wizzymaps. Je kan klikken op de nummers en icoontjes op de kaart of hetgeen waarnaar je zoekt intikken in de zoekbalk. Bekijk hier de Wizzymaps van de High Tech Campus Eindhoven.

Wizzymaps met dynamische content voor de Johan Cruijff ArenA

De 35.000 bezoekers van het Amsterdam Musical Festival (AMF) konden als eerste de slimme interactieve ArenA plattegrond gebruiken. Deze online plattegrond kan naast de weg wijzen naar de ingang bijvoorbeeld ook aangeven waar de dichtbijzijnde parkeergarage is en hoe lang de wachtrijen voor de ingang zijn. Daarnaast kan je op de plattegrond precies zien waar je het oplaadpunt, de kluisjes, de AMF Fashion Shop, EHBO en toiletten kan vinden.

Wizzymaps van Johan Cruijff ArenA

Met deze ArenA plattegrond van Wizzymaps kan de Johan Cruijff ArenA de bezoekers on the spot nog beter informeren. Ook helpt de dynamische content de organisatie bij crowd management.

De komende tijd zullen we de interactieve platttegrond bij steeds meer wedstrijden en concerten in de Johan Cruijff ArenA zien. Bijvoorbeeld ook bij de UEFA EURO 2020 kwalificatiewedstrijd Nederland Estland op 19 november. Wij zijn benieuwd of de plattegrond met extra informatie dan ook in het Estisch beschikbaar is.

Wizzymaps winnaar Change the Game Challenge

Wizzymaps is een van de winnaars van de Change the Game Challenge. De Johan Cruijff ArenA ontwikkelt in samenwerking met AFC Ajax, KNVB en ID&T innovatieve diensten voor de bezoekers. Hiervoor werden begin dit jaar bedrijven uitgedaagd om innovatieve stadionoplossingen aan te dragen.

Change the Game is een initiatief van de Johan Cruijff ArenA, Media Perspectives, Hogeschool van Amsterdam en TNO en mede gesubsidieerd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. Als innovatiepartner is dit programma powered by KPMG. Meer informatie is te vinden op www.changethegame.eu.