31 oktober 2018
mediamatters nieuws podcast radioshow Business

1 november MediaMatters-radioshow met Data & AI experts

Laatste update: 31 okt '18 - 15:15

MediaMatters, het programma over innovatie in de media op New Business Radio  gaat dit keer over data en AI. Hoe belangrijk zijn die voor mediabedrijven en hoe worden ze bijvoorbeeld gebruikt om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen? Bert Kok en Rick van Dijk praten hierover met prof. Lucy Küng  van het Reuters Institute for the Study of Journalism en Jeremy Gilbert van The Washington Post. Beiden zijn betrokken bij de Data & AI for Media Conference op 6 en 7 december in Beeld en Geluid. Lucy is de master of ceremony van de conferentie en Jeremy verzorgt een keynote.

Lucy Küng wordt algemeen gezien als een invloedrijke deskundige op het gebied van innovatie in de media. Zij komt onder meer aan het woord over de rol van data en AI bij de digitale transformatie van mediabedrijven. Met Jeremy Gilbert praten we over de digitale strategie van The Washington Post. Hoe gebruiken zij data en AI?

MediaMatters wordt iedere eerste donderdag van de maand uitgezonden op New Business Radio tussen 15:00 en 16:00 uur. De uitzending is daarna beschikbaar als podcast op Soundcloud.