22 februari 2018
Blog immersive media Content

Intel komt met een nieuwe AR headset

Laatste update: 14 jun '18 - 12:12

Was jij ook teleurgesteld toen na de initiële hype van de Google Glasses en de Hololens de daadwerkelijke toepassingen wat achterbleven? Niet getreurd, naast Google en Microsoft is ook Intel nu aan het werk met hun eigen AR bril. De bril maakt gebruik van een andere technologie dan zijn voorgangers. Zo wordt bij de Vaunt de informatie via een soort holografische spiegel rechtstreeks op je netvlies geprojecteerd. Klinkt gevaarlijk? De experts van Intel verzekeren ons dat dit niet zo is. De kracht van de projectie behoort namelijk tot de laagste klasse laserproducten waardoor het niet schadelijk zou moeten zijn.

Stijlvol

Een van de grootste voordelen van de Vaunt, ten opzicht van de Google Glasses en de Hololens, is het feit dat deze bril er een stuk normaler uit ziet. De projector zorgt ervoor dat je, als je naar onderen kijkt, een monochrome rood schermpje ziet voorzien van informatie. Als je gewoon naar voren kijkt is het schermpje niet zichtbaar. Er zitten geen camera’s op de bril, er zit geen gek schermpje voor je bril en geen microfoon. Afgezien van het rode schijnsel dat af en toe zichtbaar is lijkt het een normale bril en nog best een mooie ook.

Bron: The Verge

Ander doel dan zijn voorgangers

De Vaunt is anders dan zijn voorgangers. De vorige generatie AR brillen wilden misschien wel teveel. Microsoft wil het liefst een hele Windows computer rond je hoofd maken en met de bril van Magic Leap had je zo mee kunnen doen met carnaval. In plaats van ons overtuigen hoe wij onze levens kunnen veranderen met een AR bril past Intel de bril aan zodat die in ons leven past.

In de praktijk

Heel praktisch gezien is de Vaunt een mooie compacte bril die niet opvalt in het openbaar. Het heeft geen camera’s of microfoons die als schending van privacy van anderen gezien kan worden. Het heeft een discreet schermpje die vrijwel niet te zien is voor anderen. Het lijkt erop dat Intel goed op weg is met het maken van een AR bril die mensen ook nog daadwerkelijk in het openbaar gaan dragen!