12 februari 2018
Formatbooster Business

IMMovator lanceert formatbooster WOW

Laatste update: 18 mei '18 - 14:14

Nederland is zeer succesvol als het gaat om het produceren van formats. Maar niet alle medewerkers van de Publieke Omroep hebben zicht op wat er allemaal bij komt kijken bij formatontwikkeling en daarmee ook niet wat hun rol of bijdrage is. IMMovator heeft daarom in opdracht van WerkStation een nieuwe training ontwikkeld: WOW.

Medewerkers van de Publieke Omroep kunnen in de gloednieuwe training ervaren wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een succesvol format. De training bestaat uit zeven intensieve dagen verdeeld over vier maanden. Zij werken gedurende deze periode hun eigen idee onder begeleiding van format-experts uit tot een succesvol format voor de Publieke Omroep. Behalve inzicht krijgen in formatontwikkeling, worden medewerkers gestimuleerd om hun verborgen talenten te ontdekken.

Projectleider Frank Visser: “Wij zien leren als een sociaal proces, waarbij ieder individu weliswaar verantwoordelijk is voor zijn eigen leerproces, maar ook in belangrijke mate leert door, van en met anderen. In het programma van WOW is er daarom veel aandacht voor interactie met elkaar.” De doelgroep van de formatbooster zijn alle medewerkers van de regionale en de landelijke Publieke Omroep die hun creatief talent willen ontwikkelen en bereid zijn daar wat voor te doen.

Competenties en vaardigheden

Binnen de training ligt de focus op generieke competenties, zoals brainstormtechnieken, pitchtraining en het maken van een businesscase. Zo leert de doelgroep hoe zij een idee kunnen uitwerken in een pitch. Ook krijgt de groep inzicht in verdienmodellen van formatontwikkeling. Daarnaast is er ook aandacht voor vakspecifieke vaardigheden, zoals het uitwerken van een concreet format, van decor tot muziek, productie en exploitatie. Behalve televisie wordt er tijdens de training ook aandacht besteed aan online, zoals apps en social media. De groep leert ook hoe zij een format afstemmen op een bepaald zenderprofiel. Aan het eind van de training wordt er gekozen wie de beste formats hebben uitgewerkt. Vervolgens mogen de winnaars hun idee pitchen voor de netwerkmanagers.

De eerste uitverkochte training start op 6 maart en er wordt gewerkt aan een uitbreiding. Op de hoogte blijven van een volgende training? Stuur dan een mailtje naar info@immovator.nl.