11 april 2019
tdp Talent

Nieuwe generatie mediaprofessionals: 17 talenten voltooien Talent Development Program

TDP uitreiking
Laatste update: 14 jun '19 - 8:08

Gister kregen zeventien jonge mediaprofessionals die meededen aan het Talent Development Program 2018-2019 van Media Perspectives hun certificaat uitgereikt. De diploma-uitreiking was in het monumentale Raadhuis van Hilversum. De deelnemers deden in negen maanden kennis op van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de media-industrie, ontwikkelden hierop een eigen visie en trainden hun professionele vaardigheden.

Media Perspectives helpt met het Talent Development Program (TDP) high potentials een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling en ze op te leiden tot allround media professionals. Het programma bestond uit hands-on workshops, verdiepende masterclasses en uitdagende design sprints. Zo deden zij onder meer praktijkkennis op over VR/AR/MR, data en storytelling. Ook gingen ze aan de slag met het opzetten van innovatieve en creatieve businessmodellen en contentstrategieën.

Toepassing van kennis en vaardigheden

Jordy Nijenkamp, die als Sound Engineer bij United meedeed aan het TDP, vond vooral de kennis die hij opdeed tijdens het programma erg waardevol. “Door het programma leerde ik welke ontwikkelingen van invloed zijn op de media-industrie en dat je hiervan op de hoogte moet zijn omdat ze een rol kunnen gaan spelen in de toekomst. Het is daarbij handig om jezelf te blijven ontwikkelen zodat je kan voldoen aan opdrachten van klanten en ze kan verrassen met de nieuwste technologieën.”

Wimar Jaeger, wethouder media & economie van de gemeente Hilversum sprak de kersverse alumni toe. “Jullie hebben de afgelopen zes maanden veel geleerd over de volle breedte van de media-industrie en hard gewerkt aan jullie soft skills. Talent is het goud van deze tijd en de instroom van talent is daarom van groot belang voor de toekomst van de mediastad. Daarom is het niet alleen een mooie dag voor jullie persoonlijk, maar ook voor Hilversum en het hele mediabestel in Nederland”.

Inschrijving nieuwe editie TDP start 15 april

De vierde editie van het Talent Development start in oktober. De inschrijving voor deze editie gaat open vanaf 15 april. Eind augustus zijn de selectiedagen voor de nieuwe lichting talenten. Meer informatie over deelname is te vinden op de website van Media Perspectives. Geïnteresseerd om als bedrijf deel te nemen? Stuur dan een e-mail naar talent@mediaperspectives.nl voor de mogelijkheden.