20 september 2018
immersive media nieuws Content

Live VR-gaming: KRO-NCRV innoveert met nieuwe interactievorm bij Zapplive

Laatste update: 20 sep '18 - 12:12

Zappmissie: de tweede dimensie is een innovatief project van de KRO-NCRV. In het project komt een dramaserie, Virtual Reality, videogame streaming en live interactie samen in Zapplive tot een spannend, transmediaal verhaal. Wekelijks moet een Zapp presentator, met de hulp van kijkers thuis, uit een virtuele wereld zien te ontsnappen. De combinatie van games, live-stream en Virtual Reality zorgt voor een unieke game-ervaring voor zowel gamers/kijkers thuis als de bekende Zappers die meedoen.

Wekelijks worden in Zapplive verschillende Zapp presentatoren opgesloten in een andere dimensie. De presentatoren kunnen alleen ontsnappen met hulp van de kijkers. Terwijl de Zapper live de VR-game speelt, moeten de kijkers mee gamen om de presentator te voorzien van hulpmiddelen die het mogelijk maken te ontsnappen.

Interactie tussen gamers, kijkers en de dramaserie

De beste gamers zien live hun nickname in de uitzending verschijnen en strijden onderling voor de hoogste scores. Dit voegt een extra dimensie toe aan de game ervaring en creëert een extra competitief element. In de virtuele wereld zien de Zapp presentatoren de nicknames van de gamers ook verschijnen en kunnen dus direct met hen communiceren. Omdat de VR-game live is, ontstaat er een levensechte interactie tussen gamers, kijkers en een dramaserie.

Zappmissie maakt gebruik van vernieuwende technologieën om dit unieke concept tot leven te laten komen. Met Mixed Reality worden Zapp presentatoren live in een virtuele omgeving geplaatst. Voor de kijkers thuis komt dit over als een naadloze samensmelting van de echte en de virtuele wereld. Door gebruik te maken van een VR-headset hebben de Zapp presentatoren volledige bewegingsvrijheid in deze virtuele wereld. Deze vr-headsets zijn speciaal voor Zappmissie ontwikkeld door game studio Gamedia.

Met de Zappmissie versterkt KRO-NCRV de band tussen kijkers, programma’s en presentatoren van de jeugdzender Zapp. Daarvoor zoekt de omroep jaarlijks naar nieuwe vormen van interactie. Eerdere series werden bekroond met diverse Spinawards (Zappmysterie, Zappmissie, live Escapes) en een Dutch Interactive Awards (Zappmissie, live Escapes).

De VR-game Zappmissie: de tweede dimensie start op zaterdag 22 september, en is 10 weken lang iedere zaterdagochtend te zien in Zapplive, het youtubekanaal van Zapplive, en mee te spelen via zappmissie.nl