6 maart 2019

Ontmoet aanstormend IT talent tijdens Make IT Work werkgeversmarkt

Laatste update: 6 mrt '19 - 21:21

Veel bedrijven hebben moeite om ICT-vacatures vervuld te krijgen. Make IT Work biedt een oplossing! Tijdens dit omscholingsproject Make IT Work worden hoogopgeleide talenten zonder ICT-achtergrond in 11 maanden omgeschoold tot software engineer. Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam en heeft al honderden professionals aan een uitdagende baan en doorgroeimogelijkheden in de ICT geholpen.

Leren & werken
Binnen dit unieke opleidingstraject is er aandacht voor ontwikkeling van ICT-kennis en –vaardigheden op het gebied van software engineering die aansluiten bij de vraag uit de markt. Daarnaast is er aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. In de eerste vijf maanden van het traject worden cursisten opgeleid door de HvA (werkend leren). Media Perspectives zorgt dat er extra kennis en skills worden aangereikt die IT’ers in de media nodig hebben. Daarna gaan de cursisten aan de slag bij een van de bij het project aangesloten werkgevers (lerend werken).

Deelname aan het Make IT Work project kan daarmee ook voor mediabedrijven de oplossing zijn. In plaats van jagen op schaarse IT’ers via dure recruitmenttrajecten, kun je nu zelf kiezen uit gemotiveerde, hoogopgeleide kandidaten die bewust kiezen voor een nieuwe carrière in de IT. Je draagt hiermee op maatschappelijk verantwoorde wijze bij aan het opleiden van nieuw talent.

Deelnemen aan de werkgeversmarkt
Het traject gaat 12 april van start. De selectie en matching van kandidaten gebeurt op de werkgeversmarkt van 21 maart. Op deze namiddag/avond brengen wij onze streng geselecteerde nieuwe cursisten in contact met onze gelieerde werkgevers. Op deze avond heb je alle mogelijkheid 2.5 uur met elkaar te speeddaten op een informele manier. Na deze werkgeversmarkt geef je aan met welke cursisten je verder zou willen praten bij jou op kantoor, je ontvangt dan van ons de digitale link met alle informatie van de cursist. Je hebt dan nog 2 weken de tijd voor het voeren van een selectiegesprek bij jou op kantoor. Wanneer je de kandidaat een intentieverklaring geeft mogen ze starten in de omscholing en commit je dat je de cursist minimaal een half jaar een fulltime contract zult bieden wanneer ze het eerste semester 5 maanden fulltime opleiding succesvol afronden.

Meer informatie over Make IT Work is te vinden op www.IT-omscholing.nl.