10 januari 2022
ICT Monitor Creatieve Industrie Business

Lancering Monitor Creatieve Industrie 2021

Laatste update: 28 jan '22 - 11:11

Media Perspectives presenteert op 24 januari de achtste editie van de Monitor Creatieve Industrie. Dat gebeurt online vanuit Beeld en Geluid Den Haag. De Monitor Creatieve Industrie is een tweejaarlijks onderzoek naar de economische ontwikkeling in de creatieve industrie en ICT. Het gaat daarbij onder meer om het aantal bedrijven en banen en de groei en gezondheid van die sectoren.

De cijfers in de Monitor Creatieve Industrie 2021 bieden een overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen tien jaar. Ze laten ook de eerste gevolgen van Covid zien. De creatieve industrie bestaat voor bijna 50% uit zzp’ers. Door de aard van de creatieve industrie zijn zowel de producten, als de mensen die in deze sector werken, kwetsbaar gebleken. In een apart hoofdstuk worden de bevindingen van de Monitor gespiegeld aan andere bronnen, om een beeld te schetsen van de impact van Covid.

CreativeNL

Naast de presentatie van de Monitor vindt op 24 januari ook de lancering plaats van CreativeNL. Dat is de nieuwe naam van Creative Holland. Verder is er de uitreiking van de eerste ‘Schakel’ door de Federatie Creatieve Industrie. De Schakel symboliseert de letter ‘C’. De prijs wordt door de Federatie Creatieve Industrie toegekend aan een persoon of organisatie die op onderscheidende wijze hebben bijgedragen aan de totstandkoming van een een gezonde en zelfbewuste creatieve industrie.

De bijeenkomst in Beeld en Geluid Den Haag is online te volgen via een gratis livestream, en mogelijk ook fysiek bij te wonen. Dat laatste is afhankelijk van de coronamaatregelen die vanaf 14 januari gaan gelden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier.

Ontvang de Monitor Creatieve Industrie

Mochten we geen fysieke bezoekers kunnen ontvangen, dan sturen we de Monitor graag op naar geïnteresseerden. Wil je de Monitor in gedrukte vorm ontvangen om gedurende het jaar doorheen te kunnen blijven bladeren? Stuur dan je naam en adresgegevens naar communicatie@mediaperspectives.nl