30 januari 2018
immersive media Interview Content

5 vragen aan Pieter Siekerman, de nieuwe trackleider van Immersive Media

Laatste update: 18 mei '18 - 13:13

Een warm welkom voor onze nieuwe collega Pieter Siekerman. Hij is de nieuwe trackleider van Immersive Media. We stelden Pieter Siekerman vijf vragen:

1. Wie ben jij?
Ik ben dus Pieter Siekerman. De afgelopen jaren ben ik actief geweest als technisch directeur en software developer, eerst op het gebied van mobiele apps en daarna bij 24i met video streaming apps voor bijvoorbeeld de NPO, RTL en SBS. Sinds begin vorig jaar hou ik me als freelancer bezig met XR technologie.

 

2. Wat is jouw specialisatie?
Het zal je niet verbazen dat dat alles op het gebied van virtual, augmented en mixed reality is, vandaar uiteraard dat ik de track Immersive Media ga leiden.

 

Verkennen wat de nieuwe technologie brengt

 

3. Waar komt jouw interesse voor VR/AR/MR/XR vandaan? 
Het is nog vroeg in de technische ontwikkeling van deze technologieën, maar ik denk dat ze de komende 5 tot 10 jaar het grote nieuwe front-end platform zullen worden. Met name augmented reality heeft die potentie, als headset technologie de komende jaren een flinke groei doormaakt.

 

“Het doet mij erg denken aan de tijd dat de iPhone op de markt kwam, die veel nieuwe toepassingen voor het eerst mogelijk maakte.”

Dat verkennen van wat deze nieuwe technologie brengt, is wat het zo interessant maakt!

4. Hoe en wanneer was jouw eerste Augmented Reality of Virtual Reality ervaring?
Ik denk dat dat het location-based augmented reality platform was van Layar, al weer heel wat jaren geleden. Dat was nog voordat zij hun focus legden op het verrijken van print publicaties, rond 2009. Het was ver voor z’n tijd, zowel qua technologie als qua markt, dus het is toen uiteraard geen succes geworden. Als je echter kijkt naar wat Google nu op dat gebied aan het bouwen is, dan zat er echt wel iets visionairs in Layar.

5. Wat ga jij de community van Immersive Media brengen?
De komende maanden gaan we verder met de tweede ronde van het Fieldlab Virtual Worlds, waar weer een aantal projecten ondersteund zullen gaan worden met financiering. Daarnaast komt er nog een call op een gerelateerd gebied aan en gaan we een aantal events op het gebied van Immersive Media organiseren. En dat is slechts de komende maanden!