20 december 2023
Ton van Mil campusorganisatie afscheid Business

Ton van Mil: groen licht voor nieuwe campusorganisatie op Media Park

Laatste update: 21 dec '23 - 23:23

De partijen die het afgelopen jaar op het Media Park deel uitmaakten van de ‘Initiatiefgroep Campusontwikkeling‘, hebben het groene licht gegeven om Media Perspectives om te vormen naar campusorganisatie. Dat heeft Ton van Mil gezegd in een afscheidsinterview in de MediaWatch-podcast. Van Mil vertrekt als directeur van Media Perspectives en gaat met pensioen. In januari zal een opvolger worden gekozen die de nieuwe campusorganisatie gaat leiden.

De transformatie van Media Perspectives is een logische stap, zegt Van Mil. “Je zag vier jaar geleden al dat er een directe koppeling moest komen tussen wat Media Perspectives doet en de partijen die die activiteiten betalen. Daarvoor steunden ze ons voor het grotere goed en lieten ze ons meer of meer vrij. Dat past veel minder bij deze tijd. Je kunt nog steeds prima geld ophalen voor innovatie, maar dan worden er ook resultaten verwacht waarvan die partijen profiteren.”

Activiteiten

Het afgelopen jaar heeft Media Perspectives z’n activiteiten al voornamelijk gericht op de bedrijven en organisaties op het Media Park. “Waar we achter wilden komen is of er draagvlak was om die activiteiten veel meer vanuit de gemeenschappelijkheid te doen. Daarvoor is het nodig om Media Perspectives om te buigen en een nieuwe toekomst te geven. Dat is waar we het afgelopen jaar aan hebben gewerkt.”

Een aantal dingen zijn nog niet duidelijk. Er is nog geen definitieve naam voor de campusorganisatie en er is dus ook nog geen nieuwe directeur. “We hebben met de initiatiefnemers de keuze gemaakt om ons niet langer te vermoeien met allerlei details. Ik heb geprobeerd alles tot in de puntjes te regelen, maar gebleken is dat je dan vertraging oploopt. De initiatiefnemers zijn nu akkoord dat we een beweging starten om van het Media Park een bruisende campus te maken en dat we op globale doelen van start gaan. En dat is gelukt. Alle seinen staan dus op groen.”

Campusorganisatie

De partijen die de nieuwe campusorganisatie steunen zijn een mengeling van private en publieke partijen en kennisinstellingen. Het zijn onder meer NPO, NEP, EMG, Beeld en Geluid, Ster, gemeente Hilversum, Media Park Enterprise, MBO College Hilversum en Hogeschool Utrecht. De komende drie jaar gaan zij meebouwen aan de campus. De doelstellingen zijn duidelijk, zegt Van Mil. “De campusorganisatie gaat aan drie sporen werken: de talentontwikkeling op het Park, innovatie en de kwaliteit van de fysieke omgeving. Dat zijn de drie hoofddoelen. Dan is er nog een vierde. Het Media Park is ook een knooppunt in de mediasector en ook daar kunnen we meer mee doen.”

Gaat Ton van Mil nu deze klus is geklaard op zijn lauweren rusten? “Ik heb een beetje een ADHD-profiel, dus dat gaat niet gebeuren. Er zijn heel veel dingen die ik altijd al heb willen doen, maar de tijd niet voor had. Dat kan nu dus wel. Ik heb bijvoorbeeld een deelneming in een technologiebedrijf en wil de jonge mensen daar helpen in hun groeistrategie. Dat ben ik voorzichtig aan het opstarten en dat ga ik komend jaar zeker een dag in de week doen.”

Luister hieronder het hele interview met Ton van Mil:

New Business Radio · Veranderingen bij Media Perspectives – MediaWatch 18 december 2023