21 oktober 2019
augmented reality Blog content immersive Content

La Casa De Papel in een AR Citygame

Laatste update: 21 okt '19 - 12:12

Ken je de Spaanse hitserie La Casa de Papel? Het begon als een Spaanse televisieserie en is nu een van de best bekeken Netflix-series. AR Citygame greep haar kans en gebruikte het als inspiratie voor een nieuwe citygame: ‘La Casa de Dinero’. Deze citygame is een combinatie van een speurtocht en een escape room. In de La Casa de Papel AR Citygame voer je challenges uit om een overval op de Koninklijke Munt te laten slagen.

Wat moet je doen?

In 2 tot 3 uur los je met een groep van 2 tot 40 personen, 22 tot 25 vragen op om de Munt binnen te dringen en ervan door te gaan met het geld. Dit alles doe je in opdracht van El Professor. Hiervoor is hij op zoek naar het beste team. En als team kan je dit bewijzen door het uitvoeren van challenges, beantwoorden van vragen en door puzzels op te lossen. Daarnaast moet je ook nog ‘de politie’ ontwijken. Als hulpmiddel krijg je een rode overal met de beroemde masker, koffer met gadgets en een iPad. Op de iPad staat de kaart en je moet er de opdrachten op uitvoeren. Dit gebeurt in AR. Zo verschijnt bijvoorbeeld een kluis op het aangewezen punt op de kaart die je moet kraken om naar de volgende opdracht te kunnen.

Hoe zit het spel in elkaar?

Het spel is gemaakt in het programma Unity. Net als de bekende spellen Pokémon Go en Ingress, maakt La Casa de Deniro ook gebruik van OpenStreetmap data. OpenStreetMap is een vrij te gebruiken kaart onder een open licentie. Wat de makers van het spel gedaan hebben, is de data van deze map downloaden en gebruiken voor het spel zodat deze overeenkomt met de echte wereld. Ze kunnen de GPS-punten waar de puzzels en opdrachten uitgevoerd moeten worden zo ook zelf bepalen en aanpassen. Doe je dit dan krijg je bij de punten te maken met: Foto opdrachten, augmented reality opdrachten en algemene vragen. Bij de AR opdrachten, herkent de kunstmatige intelligentie van het spel een punt op de grond en kan het daar een object op laten verschijnen. Voer je deze opdrachten correct uit, dan kan je door naar het volgende punt tot dat je het spel uitgespeeld hebt.

Misschien wel leuk als teamuitje? Bekijk hier de website van AR Citygame.

Foto’s: © AR Citygame