23 mei 2024

10 juni: Cross Media Café – Immersive media

Laatste update: 23 mei '24 - 12:12

Op 10 juni organiseren we een nieuw Cross Media Café over Immersive Media, meld je aan!

Immersive Experiences (IX) worden gezien als één van de drijfveren achter de derde grote digitale transitie. Het belooft de manier te transformeren waarop we de wereld om ons heen ervaren. De media- en entertainmentindustrie verkent al geruime tijd de grenzen van wat mogelijk is met XR, de parapluterm voor AR, VR en MR. Van interactieve films, tot videogames gebaseerd op tv-series tot en live events die zich afspelen in virtuele werelden, de manieren waarop we content consumeren en creëren worden opnieuw gedefinieerd.

Nu er via CIIIC (Creative Industries Immersive Impact Coalition) vele miljoenen beschikbaar komen voor de ontwikkeling van IX in de creatieve sector, lijkt het een goed moment om eens stil te staan bij de term ‘Immersive’. Wat verstaan we daar allemaal onder? Lopen we straks echt allemaal met een headset op ons hoofd?

Tijdens dit Cross Media Café, dat we organiseren in samenwerking met Beeld & Geluid, gaan we in gesprek met pioniers, makers en de mensen achter CIIIC over Immersive media. Immersive is niet zomaar een hype, het is een blijvende trend die de mediasector ongekende mogelijkheden biedt. Benieuwd naar nieuwe inzichten? Meld je nu aan!

Lees als voorbereiding op het Cross Media Café hier alvast een vooruitblik.

Sprekers

 • Joris WeijdomMixed Reality onderzoeker en docent, HKU
  Joris is een toonaangevend onderzoeker en ontwerper van mixed reality (MR) ervaringen. Tijdens een korte keynote neemt hij ons mee in de verschillende vormen van extended reality (XR) en duiken we in de definitie van de term ‘immersive.’
 • Niels Sneyers Art Director en mede oprichter, The Virtual Playcourt
  The Virtual Playcourt is gespecialiseerd in virtual production. Ze creëren de meest spectaculaire ‘werelden’ waar video producties in kunnen plaatsvinden.
 • Roy Gerritsen Creative Director, y=f(x)lab
  Roy was onder andere betrokken bij de ontwikkeling van Amaze, een interactieve experience in Amsterdam, en ontwikkelde de interactieve installaties voor de BBC Earth Experience in Londen en Sydney.
 • Sabrina Verhage Experience Designer en Tech Director, Tellart
  Tellart ontwikkelde onder andere immersieve ervaringen voor het Museum of the Future in Dubai. Een recent project is Sam, waarbij op basis van publieks input een AI gegenereerde film wordt getoond.
 • Rufus Baas Kwartiermaker, OASIS en XR Lab
 • Jann de Waal Chairman Topteam Creatieve Industrie
 • Johan Oomen Head of Research, Beeld & Geluid
 • Annet Kloprogge Business Developer New Digital Society, ROM Utrecht
  Rufus, Jann, Johan en Annet gaan in op de mogelijkheden die het ambitieuze CIIIC programma, dat volgend jaar van start gaat, biedt voor de mediasector. Bijvoorbeeld het opzetten van IX Labs, de ontwikkeling van nieuwe kennis en methodes, opleidingen voor professionals en experimenten met nieuwe IX-toepassingen.

Praktische informatie

Het Cross Media Café vindt plaats op maandag 10 juni en is gratis fysiek bij te wonen.

De bijeenkomst duurt van 15.00 – 16.30 uur. Er is geen pauze tussendoor. Vanaf 16.30 uur is er een gezellige netwerkborrel!

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Mail dan naar communicatie@mediacampus.nl. Je kan ook in de zaal je vraag stellen.