17 juni 2022
Metaverse Werkplaats podcast Tech Business

Maak het in de Metaverse: dé nieuwe podcast voor metaverse makers

Podcast: Maak het in de Metaverse
Laatste update: 15 jul '22 - 11:11

De Metaverse Werkplaats heeft een nieuwe podcast gelanceerd: Maak het in de Metaverse. Met deze podcast wil de organisatie de uitdagingen en technologische innovaties rondom de metaverse bespreken. Deze innovaties raken namelijk alle industrieën en daarbij is kennisdeling en samenwerking cruciaal.

De podcast

Maak het in de Metaverse is dé podcast voor de metaverse makers. Vanuit de Metaverse Werkplaats op het Media Park spreekt Rufus Baas (Kwartiermaker Metaverse Werkplaats) iedere twee weken makers van dit moment. Deze pioniers vertellen waar ze mee bezig zijn, wat de uitdagingen zijn en waar zij deze nieuwe technologieën naartoe zien ontwikkelen.

Tijdens de eerste podcast – die op dinsdag 14 juni werd gelanceerd – ging Rufus in gesprek met Aragorn Meulendijks, CMO van Your Open Metaverse. Aragorn sprak over Your Open Metaverse (YOM) en welke nieuwe technologieën ze gebruiken en welke uitdagingen ze tegenkomen. YOM is een platform waar artiesten, merken en mensen samen Meta Reality creëren. Het platform stelt merken en hun makers in staat om permanente virtuele ervaringen, metaplaatsen en/of evenementen te creëren. Op deze manier kunnen bedrijven en merken op een innovatieve manier meer betrokkenheid creëren onder hun doelgroep(en). Benieuwd naar het gesprek? Luister de podcast terug op Spotify of Soundcloud.

Metaverse Werkplaats

Samen met zes creatieve mbo-vakscholen is Media Perspectives de Metaverse Werkplaats gestart. De Werkplaats bevindt zich op het Media Park en wordt dé plek waar studenten, docenten en medewerkers van mediabedrijven opgeleid worden voor de volgende evolutie van het internet: web3 en de metaverse. Door nauwe samenwerkingen met bedrijven en praktijkgerichte toepassingen, leidt de Werkplaats het talent van de toekomst op. In alle lagen van de beroepsbevolking, van jong talent tot ervaren professionals. Samen geven zij vorm aan mediaproducten die inzetbaar zijn binnen iedere sector en bepalen zij nieuwe kaders voor het werken en maken binnen de Metaverse.

Metaverse Werkplaats · Maak het in de Metaverse!

Contact

Wil je samen met de Metaverse Werkplaats maken, meepraten of haar doelen ondersteunen? Stuur een bericht naar: maak@metaversewerkplaats.nl


Meer over de Metaverse Werkplaats