16 augustus 2018
Interview mediabooster Talent

“Personal branding gaat om het bepalen van jouw toegevoegde waarde”

Laatste update: 5 sep '18 - 11:11

De media-industrie is continue in beweging. Als mediaprofessional is het belangrijk dat je boven het maaiveld uitsteekt en effectief inspeelt op veranderingen. Daarom organiseert Media Perspectives de mediabooster personal branding met organisatiepsycholoog en trainer/coach Susan Smudde.

Personal branding is een methode om jezelf bewust te profileren en jouw eigen verhaal sterk en leuk te communiceren. Volgens Susan gaat het er bij personal branding om dat je het juiste verhaal over jezelf neerzet. “Het juiste verhaal is authentiek, klopt bij wie jij bent en is geloofwaardig en tegelijkertijd onderscheidend. Met als effect dat je meer in beeld bent voor het werk waar jij enthousiast van wordt.” Dat is dan ook precies de reden waarom de training zo belangrijk is voor mediaprofessionals. “Mediaprofessionals hoef je eigenlijk niets te vertellen over de kracht van goede communicatie en het gebruik van de juist kanalen. Bij personal branding gaat het echter om het verhaal dat je vertelt en het waarom daarvan”, licht Susan toe. “Zeker in de huidige arbeidsmarkt voor mediaprofessionals is het van belang om zelf je koers te bepalen en jouw toegevoegde waarde te laten zien.”

Eigen pitch

De training is voor iedereen die zelf de regie wil houden over zijn of haar eigen loopbaan. “Of je nu zzp-er bent of in loondienst; het is waardevol om je bewust te blijven van wat jou drijft in je werk en hoe je jezelf op een eigen manier sterker kunt profileren”, vertelt Susan. Na een korte masterclass over wat talentbranding is, gaan de deelnemers zelf aan de slag. “Het draait eerst om het vergroten van je inzicht in je talenten, passies, waarden en ambities. Om dit vervolgens goed te vertalen naar een goed verhaal. Verder oefen je met de andere deelnemers het vertellen van je eigen pitch”.

Inschrijving

De MediaBooster personal branding worden georganiseerd op dinsdag 18 september. Deze wordt begeleid door Susan Smudde, organisatiepsycholoog en trainer/coach. Met haar aanpak helpt ze organisaties en individuen hun essentie te ontdekken en de beweging te maken deze te realiseren.

Schrijf je in via deze link.