8 januari 2021
Young Media Professional Content Talent

Rein Peeters (26): “Fijn dat we met de 20ste editie van het Sinterklaasjournaal de kinderen in deze gekke tijd toch wat leuks hebben gebracht”

Laatste update: 8 jan '21 - 12:12

Rein Peeters (26) werkt als freelancer en presentator in de media. Hij is net klaar met zijn werkzaamheden als redacteur bij het Sinterklaasjournaal; een hoogtepunt uit zijn carrière. Rein: “Samen met een collega heb ik voor het Sinterklaasjournaal bijna alle burgemeesters van Nederland mogen interviewen. Uiteraard helemaal in deze tijdsgeest via Teams. Het was heel erg leuk en bijzonder om dit te mogen doen!”

Voor de Young Media Professionals Community vroegen wij Rein welke werkzaamheden hij verder doet, hoe hij in de mediasector terecht is gekomen en wat zijn ambities zijn.

Creatieve genen

Dat Rein de creatieve sector in zou gaan stond bijna in de sterren geschreven. Beide ouders zijn namelijk autonoom kunstenaar. Bij tijd en wijle heeft Rein wel getwijfeld of hij dezelfde kant op wilde gaan. Rein: “Ik heb wel een poging gedaan om iets “serieuzers” of “veiligers” te doen om mijn brood te verdienen maar ik ontkom er toch echt niet aan. Ik wil echt creatief bezig zijn en dingen maken, vandaar mijn keuze voor de mediasector.”

“Ik hou van de vrijheid die freelancen mij geeft en de ruimte voor creativiteit.”

Rein werkt op dit moment voornamelijk als freelancer, iets waar hij niet persé voor gekozen heeft, maar vanzelf is ingerold: “Ik wil gewoon zoveel mogelijk verschillende dingen doen en proeven, vooral nu mijn carrière nog in de kinderschoenen staat. Ik hou van de vrijheid die freelancen mij geeft en de ruimte voor creativiteit.”

Van Sinterklaasjournaal naar de wielerwereld

Tijdens zijn werkzaamheden voor het Sinterklaasjournaal zag zijn werkdag er vrij ‘normaal’ uit. Rein ging naar de redactie, deed research, schreef scripts en bereidde mediaproducties voor. In tegenstelling tot zijn nieuwe project. Daar gaat zijn week er compleet anders uitzien. Deze maand gaat Rein namelijk aan de slag als regisseur en scriptschrijver bij het populaire Youtube kanaal ‘Tour de Tietema’ (68,5k abonnees). Dit is een wielerkanaal die op een jeugdige manier content maakt en op eigen wijze verslag doet van de wielerwereld. Rein: “Hier zullen mijn werkdagen er iedere keer anders uitzien. Totaal afhankelijk van of het een draaidag is, een voorbereidingsdag of een edit-dag.”

“Het geeft mij erg veel voldoening om met like-minded mensen te werken en ons keihard in te zetten voor een productie waar wij in geloven. Dat vind ik een van de mooiste dingen die er zijn.”

Daarnaast blijft hij ook bezig met een andere passie: presenteren. Rein: “Ik presenteer onder andere met veel plezier een muziekprogramma en een voxpop programma voor de lokale omroep TV Ellef. Ik wil me hierin heel graag blijven ontwikkelen.”

Werken met passie

Het project waar Rein het meest trots op is, zijn de werkzaamheden voor het Sinterklaasjournaal. Vooral omdat het gelukt is om er een mooie 20ste editie van te maken en de kinderen in deze gekke tijd toch wat leuks te brengen. Rein: “Ik hoorde dat veel kinderen het toch extra spannend vonden of Sinterklaas wel naar Nederland zou kunnen komen in deze corona tijden. Erg fijn dat dit lichtpuntje in het jaar van veel kinderen toch zo “normaal” mogelijk heeft kunnen plaatsvinden.”

Een leuk aspect van zijn werkzaamheden vindt Rein het continu werken met nieuwe gepassioneerde mensen die, net als hij, bezig zijn met het maken van programma’s en mediaproducten. Hij vertelt: “Het geeft mij erg veel voldoening om met like-minded mensen te werken en ons keihard in te zetten voor een productie waar wij in geloven. Dat vind ik een van de mooiste dingen die er zijn.” Op dit moment is het zijn ambitie om op dezelfde voet door te gaan en dingen te creëren die hij leuk vindt: “Als ik dingen mag blijven maken en verhalen mag blijven vertellen ben ik al zeer tevreden.”

Advies

Tot slot wil Rein de lezers nog wat meegeven: “Het heeft voor mij gewerkt om gewoon alles wat me interesseert aan te grijpen. Lekker doen wat je leuk vindt buiten je studie en aan het begin van je carrière. Dan kom je erachter wat je wil, wat je niet wil, en waar je kwaliteiten en vooral je hart ligt. Succes en veel plezier!”

Young Media Professionals community

Voor de Young Media Professionals community interviewen wij elke maand een YMP. Bekijk hieronder eerdere edities. Wil je als eerste horen over de nieuwste vacatures, trends, tips en ontwikkelingen in de mediabranche? Word dan lid van onze YMP-community op LinkedIn! Wil je een maandelijkse samenvatting van de hoogtepunten en exclusieve kortingen? Meld je aan voor de YMP-nieuwsbrief.