18 oktober 2017
podcast Business

MediaMattters vanaf de IBC: Collabrik, Sceenic, Katalysis & Tinkerlist

Laatste update: 30 mei '18 - 8:08

Zaterdagmiddag 16 september waren op de IBC vier startups te gast in het radioprogramma ‘MediaMatters’ op New Business Radio. Bert Kok en Rick van Dijk interviewden Tomas Weber van Collabrik, Paul Bojarski van Sceenic, Eveline Klumpers van Katalysisen Kurt Victoor van Tinkerlist. Zij vertelden over hun start-ups, toekomstplannen het Startup Form waar zij aan deelnamen op de IBC.

Collabrik

De eerste gast van de middag uitzending was Tomas Weber van Collabrik. Het Zweedse Collabrik is een samenwerkingstool voor redacties. Het wordt gebruikt door journalisten, onderzoekers & producenten. De tool vervult twee primaire functies, de één is een werkruimte creëren voor de journalist, die het verhaal aan het maken is. De andere functie is bedoeld voor het management. Door de tool kunnen zij inzicht krijgen in wat er gebeurd, waar iedereen mee bezig is en wat de status daarvan is. Wil je het complete verhaal van Tomas horen? Luister dan naar de podcast hieronder.

Sceenic

De tweede gast van de middag uitzending was Paul Bojarski, CEO van Sceenic. Sceenic uit Groot-Brittannië focust zich op audience engagement. “Op welke manier kijken we naar programma’s met onze vrienden?” Dat is het uitgangspunt waarop Sceenic focust. Paul Bojarski vertelt dat we vandaag de dag gescheiden zijn van onze vrienden en familie. De tool van Sceenic maakt het mogelijk wanneer je op het scherm iets aan het kijken bent, je tegelijkertijd een video gesprek kunt voeren met iemand anders, op welk apparaat dan ook. Je kunt dus gezamenlijk de video bekijken. Luister hieronder naar het hele interview met Paul.

Katalysis

De derde gast van de uitzending was Eveline Klumpers, founder van Katalysis. Deze Nederlandse startup wil het voor freelancers makkelijker maken om hun content te distribueren en de auteursrechten goed te regelen. Katalysis maakt daarbij gebruik van blockchain technologie. Wil je het complete verhaal van Katalysis horen? Luister dan naar de podcast hieronder.

Tinkerlist

De laatste gast van de middag uitzending was Kurt Victoor van Tinkerlist uit België. Tinkerlist is een tool voor tv-producenten. De tool linkt alle studio apparaten naar het platform en alle apparaten kunnen aangestuurd worden via Tinkerlist. Een aantal klanten van Tinkerlist zijn VRT, Warner Bros in België en 15 kleinere productiebedrijven. Klanten geven aan dat door het gebruik van Tinkerlist ze tot 25% van hun productiekosten besparen. Luister hieronder naar het complete interview met Kurt.