28 november 2018
immersive media Content

Lokale erfgoedinstellingen oriënteren voor VR/AR-projecten

Immersive workshop
Laatste update: 29 nov '18 - 9:09

In een snel veranderende samenleving is het belangrijk om verhalen te blijven vertellen die we niet mogen vergeten. Met nieuwe technieken als Virtual- en Augmented Reality kunnen we verhalen tot leven brengen. Op 19 november organiseerden wij speciaal voor erfgoedinstellingen uit de Regio Gooi en Vechtstreek een workshop. Hier hebben zij, onder leiding van onze Immersive Media Expert Cas Ketel, kennis gemaakt met deze nieuwe technieken en nagedacht over hoe deze voor hen organisatie interessant zijn.

Nieuwe manieren om verhalen te vertellen

Singer Laren, Dudok Architectuur Centrum en het Huizer Museum waren vertegenwoordigd tijdens deze sessie. In de sessie was aandacht voor een algemene introductie van XR en de succesverhalen uit de sector toerisme en recreatie. Vervolgens zijn er een aantal demo’s gegeven. Zo hebben deelnemers kennis gemaakt met de Oculus Go, Playstation VR, volumetric video en de Magic Leap One.

VR/AR-projecten GV Experimenteren

Mogelijke toepassingen voor Regio Gooi en Vechtstreek

In de middag vond een creatieve sessie plaats waar makers uit de VR/AR-industrie werden gekoppeld aan lokale erfgoedinstellingen. Samen gingen zij nadenken over mogelijke concepten/installaties. Uit de VR/AR-industrie waren experts Pieter Siekerman (&Samhoud Media) en Dajo Brinkman aanwezig.

In een korte pitch zijn de ideeën gedeeld. Hier kwamen concepten als een speurtocht voor kinderen met Augmented Reality uit. Een ander concept was een lezing door een hologram van Dudok, waar projectie met Augmented Reality wordt gecombineerd. Tot slot was er het idee om de wandeltocht van Huizen met Augmented Reality aan te kleden en bezoekers op een interactieve manier van informatie te voorzien.

VR/AR-projecten GV pitch

Vervolgstappen

De volgende stap is om te kijken naar de haalbaarheid van deze en andere projecten omtrent XR uit de regio. Hiervan zullen we een aantal projecten selecteren waar we mee aan de slag gaan.

VR/AR-projecten GV Demo