8 augustus 2019
Interview talent development program tdp Young Media Professional Talent

Onderwijs en media, voor Malou de perfecte combinatie

Malou
Laatste update: 15 aug '19 - 11:11

De ideale baan vinden kan een uitdaging zijn. Er is misschien wel een duidelijk beeld van de ideale functie, maar er is vaak nog geen idee hoe je die bemachtigt en of die wel bestaat. Hier liep Malou Captijn tegenaan voordat ze aan het Talent Development Program (TDP) begon. Malou heeft onderwijskunde gestudeerd, ze had echter ook de interesse om in de media-industrie te werken. De ambitie was daarom ook om deze totaal verschillende gebieden te combineren. Een diploma onderwijskunde had ze al, om haar kansen in de mediasector te vergroten koos Malou voor het Talent Development Program.

“Ik wilde graag iets doen met onderwijs en media, maar het is lastig een baan te krijgen met beide onderdelen wanneer je alleen een onderwijsachtergrond hebt. Het TDP is daarom een goede aanvulling.”

Kennis opbouwen

Tijdens het TDP is er aandacht voor de vele verschillende aspecten van de media-industrie. Malou begon het programma met weinig kennis over wat er allemaal speelt in de mediawereld. Volgens haar was dat echter geen probleem; “het TDP zorgt voor een basis in alle onderdelen van de mediasector, van marketing in de mediawereld tot de nieuwste technologische innovaties”. Daarnaast vond zij het erg fijn dat er tijdens het Talent Development Program aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het traject hebben deelnemers namelijk verschillende coachgesprekken waarin zij hun verhaal kwijt kunnen. “Je gaat dieper in op wat jij graag zou willen doen. En de coaches geven dan vanuit een objectief perspectief tips. Zo heb ik geleerd om goed naar mezelf te kijken en wat kan ik zelf kan”.

Ambities waarmaken

Na het Talent Development Program is het Malou gelukt om haar ambitie waar te maken. Sinds kort werkt zij voor XR lab; een opleidingsbedrijf waar stagiaires en docenten aan de slag gaan met de nieuwste technologische innovaties. Malou is scrummaster en praktijkbegeleider bij XR lab. Haar kennis van de media-industrie helpt Malou enorm binnen haar functie; “Ik heb de achtergrondinformatie om een leuk, innovatief semester op te zetten voor de stagiaires en docenten. Ik heb namelijk een veel beter beeld van de nieuwste innovaties, maar ook hoe het zo ver is gekomen en wat de ontwikkelingen binnen de mediawereld zijn geweest”.

Deze baan past zo goed bij haar omdat ze het combineert met haar onderwijsachtergrond;“om stagiaires goed te kunnen begeleiden en het leerproces van de docenten en stagiaires in goede banen te leiden, gebruik ik mijn onderwijsachtergrond”. Mede dankzij het Talent Development Program is het Malou gelukt om de twee verschillende vakgebieden samen te brengen in haar werk, maar Malou’s sterke ambitie is natuurlijk de grootste aanleiding voor haar succes.

Enthousiast? 

Heb jij ook de ambitie om een baan in de media met een andere interesse te combineren, maar weet je nog niet precies hoe? Lees op  deze pagina meer over het Talent Development Program. Tijdens dit opleidingsprogramma heb je bovendien diverse mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en jezelf te presenteren aan mediabedrijven. Inschrijven kan tot 19 augustus. Het volgende TDP begint in oktober 2019 en loopt tot juni 2020.