Talent Development Program

Je hebt je diploma (MBO of hoger) op zak en wil dolgraag in de mediasector werken of daarin je next step zetten? Hoe zet je jezelf extra in de spotlight van gave mediabedrijven? Doe mee aan ons Talent Development Program. Zo word jij dé allround mediaprofessional waar mediabedrijven op zitten te wachten! Het Talent Development Program wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

LET OP: DE DEADLINE VOOR HET TDP18-19 IS AL VERSTREKEN. IN HET NAJAAR VAN 2019 ZAL EEN NIEUWE EDITIE STARTEN. DE OPEN INSCHRIJVING GAAT WEER OPEN VANAF 15 APRIL.

Wat is het Talent Development Program?

Het Talent Development Program is dé springplank voor een carrière in de mediasector. Het is een zes maanden durend intensief programma, waarbij jonge talenten extra kennis en vaardigheden opdoen, waardoor ze sneller kunnen doorgroeien in hun media-loopbaan.

Je verdiept je in de nieuwste technologieën, multiplatform content en business-vaardigheden, en werkt aan echte opdrachten van mediabedrijven. Ook is er uiteraard aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Als jij wilt investeren in jezelf, doen wij daar nog een schepje bovenop. Je kunt via ons bij de start van het programma direct solliciteren naar een functie (de vacatures vind je verderop op deze pagina), maar als je daar nog niet aan toe bent, zorgen wij dat je meerdere keren tijdens het programma jezelf kunt presenteren aan media-werkgevers.

Na het Talent Development Program:

 • heb je een uitgebreid netwerk van diverse contacten in de media;
 • heb je meerdere mogelijkheden gehad om mediabedrijven te laten zien wat je kan;
 • heb je kennis van de belangrijke processen in de media-industrie;
 • ben je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en kun je deze vertalen naar concrete activiteiten van mediabedrijven;
 • kortom: ben je helemaal klaar voor the real deal

Zo ziet het programma eruit

Het Talent Development Program (TDP) duurt een half jaar, waar je gemiddeld één dag in de week praktijkgerichte workshops en exclusieve masterclasses volgt van professionals uit de praktijk. In drie blokken komen de thema’s Content & Creatie, Technologie & Innovatie en Business & Marketing aan bod.

 • Week 1: Media Safari – een exclusief kijkje achter de schermen bij leading mediabedrijven
 • Week 2: Masterclass – een verdiepende sessie om je kennis uit te breiden
 • Week 3: Workshop – een hands-on sessie waar je in multidisciplinaire teams aan de slag gaat
 • Week 4: Workshop – een tweede hands-on sessie
 • Week 5: Masterclass – een tweede verdiepende sessie
 • Week 6: Sprint – drie dagen met je team werken aan een real-life case van een mediabedrijf.

Daarnaast voer je opdrachten uit in de elearning-omgeving en krijg je een eigen loopbaancoach toegewezen. Na afloop van het TDP krijg je een deelname-certificaat.

Wat zoeken we in kandidaten?

Deelnemers aan het Talent Development Program zijn super gemotiveerd om aan de slag te gaan in de media-industrie en te investeren in zichzelf. Je hebt passie voor alles wat met media te maken heeft, van het bedenken van een concept tot de uitvoering, van het nadenken over het business model tot de impact van een verhaal.

Heb jij:

 • Een afgeronde MBO-, HBO- of WO-opleiding en ben je minder dan drie jaar werkzaam;
 • Aantoonbare affiniteit met video, audio, digitale media en andere mediavormen;
 • Een zelfstandige werkhouding en teamspirit;
 • Een enthousiaste, gedreven en creatieve persoonlijkheid en ben je flexibel en proactief ingesteld;
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Stap dan in het Talent Development Program. Meld je aan!

Deelnemers Talent Development Program 16-17
Deelnemers TDP 16-17

Hoe kan ik meedoen? Vacatures en open inschrijving

Er zijn twee manieren om mee te doen aan het Talent Development Programma: open inschrijving of via een vacatureplaats.

Open inschrijving

Allereerst kun je je via een open inschrijving aanmelden voor het opleidingsprogramma. Je schrijft je in en hoort van ons of je na de eerste brievenselectie uitgenodigd wordt voor de selectiedag in augustus. Let op: hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder je weet of je doorgaat! Als je op die dag geselecteerd wordt, start je met het TDP in oktober. Gemiddeld ben je één dag in de week bezig met het programma en kun je daarnaast prima een (bij)baan hebben of andere studie volgen.

Vacatureplaats

Daarnaast is het mogelijk om aan het Talent Development Program mee te doen via een betaalde werkplek. Je gaat dan minimaal 6 maanden aan de slag als trainee (inclusief een startsalaris) bij een van onze partnerbedrijven die een vacature hebben uitstaan bij het TDP.

Daarvoor is het belangrijk dat je bij je aanmelding direct aangeeft op welke vacature(s) je wilt solliciteren. Dit is een fulltime leer-werk traject en is niet te combineren met een andere (bij)baan of studie. Je werkt dan dus bij een van onze partners en volgt tegelijkertijd ons TDP.

Nota bene: mocht je niet geselecteerd worden voor een vacature, dan is er altijd de mogelijkheid om als open inschrijving mee te doen.

Vacactures:

*Let op: deze lijst wordt tot eind juli aangevuld. Volg ons op facebook of houd deze pagina in de gaten voor updates.

Tip: laat je niet afschrikken door sommige functie-titels. Sommige titels zien er vrij technisch uit, maar als je de vacature leest valt dat soms reuze mee. Twijfel je voor welke vacature je het beste kunt gaan? Je kunt je ook voor meerdere vacatures inschrijven. Of, als je het helemaal niet weet, stuur een algemene aanmelding – het team van Media Perspectives matcht je dan aan een vacature waar jij het beste bij past (en stemt dit met jou af).

LET OP: vlak voor de deadline zijn er vijf nieuwe vacatures bijgekomen. Om iedereen de mogelijkheid te geven hierop te kunnen reageren, hebben we deadline voor aanmelding uitgesteld naar maandag 13 augustus. 

Praktische informatie

Wanneer? Het Talent Development Program duurt van oktober 2018 t/m juni 2019 (vanaf maart zijn er geen TDP dagen meer, maar wel intervisie en coaching)

Kosten? Voor het Talent Development Program betaalt elke deelnemer €1.950,- (exclusief BTW). Dit kan eenmalig of in drie termijnen worden betaald.

Werkervaring: Maximaal 5 jaar

Opleiding: Afgerond MBO, HBO of WO

Hoe kan ik me aanmelden?

Om je aan te melden voor de selectieprocedure stuur je een mail naar talent@mediaperspectives.nl of per post naar Media Perspectives, Joop van den Endeplein 1, 1217 WJ Hilversum, met minimaal je motivatie en CV. Dit kun je aanvullen met je portfolio, video, blog, gedicht, kunstwerk of andere manier waarop jij jezelf presenteert.

Aarzel niet om je creativiteit de vrije loop te laten, we worden graag verrast! Let op dat je er expliciet bij vermeldt of je voor de open inschrijving in aanmerking wilt komen, of solliciteert voor een vacatureplaats (beide kan uiteraard ook). Je kunt bovendien op meerdere vacatures solliciteren.

Belangrijke data:

Vacatures:

 • Maandag 13 augustus
 • Vrijdag 24 augustus – selectiedag
 • Woensdag 5 september – introductiedag
 • Woensdag 3 oktober – start TDP

Open inschrijving:

 • Maandag 13 augustus – deadline aanmelden –> Let op: uitgesteld naar 20 augustus!
 • Vrijdag 31 augustus – selectiedag
 • Woensdag 5 september – introductiedag
 • Woensdag 3 oktober – start TDP

Informatieavonden

Tijdens onze informatieavonden hoor je meer over het TDP en is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.

Contact

Heb je vragen over het Talent Development Program,  de selectiecriteria of andere zaken? Neem contact met ons op via  talent@mediaperspectives.nl.

 

Press kit

Om een impressie te krijgen van het TDP, gericht op onderwijsinstellingen.

My Page

Dit doen we samen met onze partners.