Talent Development Program

Wil je dolgraag in de mediasector werken of daarin je next step zetten? Doe dan mee aan ons Talent Development Program (TDP). Zet jezelf in de spotlight van vooruitstrevende mediabedrijven en wordt dé allround mediaprofessional waar deze mediabedrijven op zitten te wachten! Het Talent Development Program wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

In 2021 start er helaas geen nieuwe editie van het Talent Development Program. Voor informatie over de editie van afgelopen jaar, kun je onderstaande pagina bekijken.

Ga naar:

Wat is het Talent Development Program
Video met interviews TDP deelnemers
Programma
Selectiecriteria
Praktische informatie
Aanmelden
Traineeplaatsen
Belangrijke data & Informatieavonden
Contact & Informatiepakket
Partners van het Talent Development Program

Wat is het Talent Development Program?

Het Talent Development Program is dé springplank voor een carrière in de mediasector. Het is een negen maanden durend intensief programma, waarbij jonge talenten extra kennis en vaardigheden opdoen, waardoor ze sneller kunnen doorgroeien in hun media-loopbaan.

Je verdiept je in de nieuwste technologieën, multiplatform content en businessvaardigheden, en werkt aan echte opdrachten van mediabedrijven. Ook is er uiteraard aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. In deze negen maanden bouw je aan je netwerk en krijg je meerdere kansen om in contact te komen met mediabedrijven.

Na het Talent Development Program:

 • Heb je een uitgebreid netwerk van mediaprofessionals en -bedrijven
 • Ben je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in het medialandschap
 • Weet je als geen ander hoe je nieuwe technologieën, innovatieve businessmodellen en creatieve contentstrategieën in de praktijk kunt toepassen
 • Heb je meerdere mogelijkheden gehad om mediabedrijven te laten zien wat je kan
 • Kortom: ben je helemaal klaar voor the real deal 

Op de hoogte blijven van deadlines en vacatures van het Talent Development Program en andere activiteiten voor young professionals? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief Young Media Professionals

Zo ziet het programma eruit

Het Talent Development Program (TDP) duurt negen maanden, waarin je gemiddeld één dag in de week praktijkgerichte workshops en exclusieve masterclasses volgt van professionals uit de praktijk. In drie modules komen de thema’s Content & Creatie, Technologie & Innovatie en Business & Marketing aan bod. Download hier een voorbeeld van hoe een module eruit ziet.

Daarnaast voer je opdrachten uit in de online leeromgeving en krijg je een eigen loopbaancoach toegewezen. Ook kun je facultatief naar andere events van Media Perspectives, zoals de Cross Media Cafés (populaire seminars over afwisselende onderwerpen) en de MediaTalks (lunchsessies 1x per maand). Na afloop van het TDP krijg je een certificaat van deelname.

Wat zoeken we in kandidaten?

Deelnemers aan het Talent Development Program zijn super gemotiveerd om aan de slag te gaan in de media-industrie en te investeren in zichzelf. Je hebt passie voor alles wat met media te maken heeft, van het bedenken van een concept tot de uitvoering, van het nadenken over het business model tot de impact van een verhaal.

Heb jij:

 • Een afgeronde MBO-, HBO- of WO-opleiding
 • Maximaal vijf jaar relevante werkervaring
 • Aantoonbare affiniteit met video, audio, digitale media en andere mediavormen
 • Een zelfstandige werkhouding
 • Teamspirit
 • Een flexibele en proactieve houding
 • Een enthousiaste, gedreven persoonlijkheid
 • Een hoge mate van zelfreflectie
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Doe dan mee aan het Talent Development Program. Meld je aan!

Praktische informatie

Wanneer? Het Talent Development Program start weer in 2021

Kosten? Voor het Talent Development Program betaalt elke deelnemer €1.950,- (exclusief BTW). Dit kan eenmalig of in termijnen worden betaald.

Werkervaring: Maximaal 5 jaar relevante werkervaring

Opleiding: Afgerond MBO, HBO of WO

Hoe kan ik me aanmelden? 

Je kan je met dit formulier aanmelden voor de selectieprocedure. Stuur in ieder geval je motivatie en CV. Je motivatie mag in de vorm van een video, blog, gedicht, kunstwerk of andere manier waarop jij jezelf presenteert. Dit kun je eventueel aanvullen met je portfolio. Aarzel niet om je creativiteit de vrije loop te laten, we worden graag verrast!

Je schrijft je in en hoort van ons of je na de eerste selectieronde uitgenodigd wordt voor de selectiedag in augustus. Als je op die dag geselecteerd wordt, start je met het TDP in oktober. Gemiddeld ben je één dag in de week bezig met het programma en kun je daarnaast prima een (bij)baan hebben of andere studie volgen.

Traineeplaatsen

Het is ook mogelijk om aan het Talent Development Program mee te doen via een betaalde werkplek bij een van onze partnerbedrijven die een vacature hebben uitstaan bij het TDP. Daarvoor is het belangrijk dat je bij je aanmelding direct aangeeft op welke vacature(s) je wilt solliciteren. Dit zijn in principe fulltime banen en niet te combineren met een baan of studie. Je werkt dan dus bij een van onze partners en volgt tegelijkertijd ons TDP. Mocht je niet geselecteerd worden voor een vacature, dan is er altijd de mogelijkheid om als open inschrijving mee te doen.

 

Informatieavonden

Tijdens onze informatieavonden hoor je meer over het TDP en is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook wordt de early bird korting toegelicht. Zodra er informatieavonden bekend zijn zullen ze hier geplaatst worden.

Interviews met oud-deelnemers

Van voorgaande edities zijn deelnemers geïnterviewd over het Talent Development Program. Deze kun je hier lezen:

Contact

Heb je vragen over het Talent Development Program, de selectiecriteria of andere zaken? Op onze F.A.Q. pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via tdp@mediaperspectives.nl.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van deadlines en vacatures van het Talent Development Program en andere activiteiten voor young professionals? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief Young Media Professionals

Informatiepakket

TDP Informatiepakket

Partners van het Talent Development Program