Talent Development Program

Wil je dolgraag in de mediasector werken of daarin je next step zetten? Doe mee aan ons Talent Development Program (TDP). Zet jezelf in de spotlight van vooruitstrevende mediabedrijven en wordt dé allround mediaprofessional waar mediabedrijven op zitten te wachten! Het Talent Development Program wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Wat is het Talent Development Program?

Het Talent Development Program is dé springplank voor een carrière in de mediasector. Het is een negen maanden durend intensief programma, waarbij jonge talenten extra kennis en vaardigheden opdoen, waardoor ze sneller kunnen doorgroeien in hun media-loopbaan.

Je verdiept je in de nieuwste technologieën, multiplatform content en businessvaardigheden, en werkt aan echte opdrachten van mediabedrijven. Ook is er uiteraard aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling zoals 21st century skills. In deze negen maanden bouw je aan je netwerk en kreeg je meerdere kansen om in contact te komen met mediabedrijven.

Na het Talent Development Program:

 • heb je een uitgebreid netwerk van mediaprofessionals en-bedrijven;
 • ben je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in het medialandschap
 • Weet je als geen ander hoe je nieuwe technologieën, innovatieve businessmodellen en creatieve contentstrategieën in de praktijk kunt toepassen;
 • heb je meerdere mogelijkheden gehad om mediabedrijven te laten zien wat je kan;
 • Kortom: ben je helemaal klaar voor the real deal 

Zo ziet het programma eruit

Het Talent Development Program (TDP) duurt negen maanden, waarin je gemiddeld één dag in de week praktijkgerichte workshops en exclusieve masterclasses volgt van professionals uit de praktijk. In drie modules komen de thema’s Content & Creatie, Technologie & Innovatie en Business & Marketing aan bod.

Daarnaast voer je opdrachten uit in de e-learning omgeving en krijg je een eigen loopbaancoach toegewezen. Ook kun je facultatief naar andere events van Media Perspectives, zoals de Cross Media Cafés (populaire seminars over afwisselende onderwerpen) en de Media Talks (lunchsessies 1x per maand). Na afloop van het TDP krijg je een certificaat van deelname.

Wat zoeken we in kandidaten?

Deelnemers aan het Talent Development Program zijn super gemotiveerd om aan de slag te gaan in de media-industrie en te investeren in zichzelf. Je hebt passie voor alles wat met media te maken heeft, van het bedenken van een concept tot de uitvoering, van het nadenken over het business model tot de impact van een verhaal.

Heb jij:

 • Een afgeronde MBO-, HBO- of WO-opleiding en ben je minder dan vijf jaar werkzaam;
 • Aantoonbare affiniteit met video, audio, digitale media en andere mediavormen;
 • Een zelfstandige werkhouding en teamspirit;
 • Een enthousiaste, gedreven persoonlijkheid en ben je flexibel en proactief ingesteld;
 • Een hoge mate van zelfreflectie
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Doe dan mee aan het Talent Development Program. Meld je aan!

Praktische informatie

Wanneer? Het Talent Development Program duurt van oktober 2019 t/m juni 2020

Kosten? Voor het Talent Development Program betaalt elke deelnemer €1.950,- (exclusief BTW). Dit kan eenmalig of in termijnen worden betaald.

Werkervaring: Maximaal 5 jaar

Opleiding: Afgerond MBO, HBO of WO

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kan je met dit formulier aanmelden voor de selectieprocedure. Stuur minimaal je motivatie en CV. Dit kun je aanvullen met je portfolio, video, blog, gedicht, kunstwerk of andere manier waarop jij jezelf presenteert. Aarzel niet om je creativiteit de vrije loop te laten, we worden graag verrast!

Je schrijft je in en hoort van ons of je na de eerste selectieronde uitgenodigd wordt voor de selectiedag in augustus. Let op: hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder je weet of je doorgaat! Als je op die dag geselecteerd wordt, start je met het TDP in oktober. Gemiddeld ben je één dag in de week bezig met het programma en kun je daarnaast prima een (bij)baan hebben of andere studie volgen.

Belangrijke data:

 • Maandag 15 april – start inschrijving TDP
 • Maandag 19 augustus – deadline aanmelden
 • Vrijdag 30 augustus – selectiedag
 • Dinsdag 8 oktober – introductiedag
 • Woensdag 9 oktober – start TDP

Informatieavonden

Tijdens onze informatieavonden hoor je meer over het TDP en is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. Data informatieavonden:

Contact

Heb je vragen over het Talent Development Program,  de selectiecriteria of andere zaken? Neem contact met ons op via tdp@mediaperspectives.nl.

Informatiepakket

TDP Informatiepakket

Dit doen we samen met onze partners.