2 april 2019

De vijf nominaties voor de categorie AI & Voice

Voice & AI
Laatste update: 12 apr '19 - 11:11

Concepten die het digitale denken verder brengen, kunnen worden bekroond met een SpinAward. De Stichting SpinAwards wil hiermee creativiteit in digitale media stimuleren. Dit jaar zijn er 67 nominaties toegekend aan 44 bureaus op 14 categorieën. Ook werd er dit jaar een nieuwe categorie gelanceerd, namelijk: Artificial Intelligence & Voice. Het was tot 28 februari mogelijk om een case in te zenden. In dit artikel lees je welke vijf AI-toepassingen genomineerd zijn voor een SpinAward.

1. Chefkok BinnensteBuiten (KRO-NCRV en Embot)

BinnensteBuiten is een dagelijks lifestyle programma op tv. Voor het onderdeel ‘eten en drinken’ is er een voice-toepassing ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen zelf op een leuke en makkelijke manier recepten van tv-kok Sharon kunnen maken. Chef-kok Sharon de Miranda komt met behulp van de Google Assistent tot leven in jouw keuken met haar eigen stem. Ze begeleidt je stap-voor-stap door een recept van je keuze, helemaal op jouw tempo.

2. Auping Bedtijdverhaal (Koninklijke Auping, Greenhouse & Mindshare NL)

Auping koos in de plaats voor de functionaliteiten voor een andere benadering: een interactief bedtijdverhaal. Hiermee halen ze spraakgestuurde technologie naar de slaapkamer. Vraag aan de Google Assistent: “Hey Google, praat met Auping.”Vervolgens kan je luisteren naar het verhaal ‘Bram en het magische bed’, ingesproken door Birgit Schuurman. Tijdens het verhaal, speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar, is er ook een rol voor de luisteraar weggelegd.

3. Travel Assistant by KLM (KLM & CODE D’AZURE)

Ook genomineerd in de categorie AI & Voice is de Travel Assistent van KLM. Vraag aan de Google Assistent: “Hey Google, ik wil met KLM praten”. De assistent kan je helpen bij de volgende dingen:

  • Inspire: het vinden van een bestemming op basis van jouw interesses en voorkeur. BB helpt je om tot een top 3 van bestemmingen te komen
  • Book: het boeken van een vlucht
  • Pack: hulp bij het inpakken van je koffer
  • Depart: Hoe laat je op Schiphol moet zijn (Nederlandse versie)

4. 3 op reis dropping (BNNVARA)

Wie heeft de meeste reiskennis? Dit kan je met je vrienden testen in 3 op Reis Dropping. Iedere ronde wordt er een willekeurige locatie op wereldkaart geprikt en neemt een van de presentatoren je mee. Vervolgens moet je raden in welk werelddeel en land je bent gedropt.

5. Heineken Rewards (Heineken Nederland, WeAreBrain & Triple)

Deze toepassingen van Heineken maakt geen gebruik van voice, maar wel van kunstmatige intelligentie en big data. Het is een Marketing Automation-oplossing die het voor consumenten eenvoudig maakt om kassabonnen of afbeeldingen te scannen en te uploaden. Dit is interessant voor rewards, cashback acties en persoonlijke aanbiedingen.

Belangrijke data

De genomineerden lichtten op 9 april hun werk persoonlijk toe aan de jury.  Deze presentaties op de Inspiration Day zijn open voor publiek en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@spinawards.nl. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 8 mei tijdens de SpinAwards Night.