14 december 2018
Blog immersive media sport & live events Content Data

Drie sessies op Eurosonic Noorderslag 2019 die je niet mag missen

Eurosonic Noorderslag
Laatste update: 14 dec '18 - 11:11

Muziek beweegt, daagt uit en breekt grenzen. Muziek heeft het vermogen om ons te verbinden. Om de circulatie van Europese muziek binnen Europa en daarbuiten te stimuleren en te bevorderen, organiseert non-profit organisatie Eurosonic Noorderslag (ESNS) een festival en conferentie. Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 tot en met 19 januari in Groningen. Op de conferentie kan je een goed overzicht krijgen van de stand van zaken in de Europese muziek. Aangezien er een hoop sessies op het programma staan, hebben wij een lijstje gemaakt met drie sessies die je, naar ons idee, niet mag missen:

1. Ten Years From Now

Het tempo van de veranderingen en de technologische ontwikkeling is momenteel oververhit en vertoont absoluut geen tekenen van vertraging. Zoals Ferris Bueller al zei: “Het leven gaat vrij snel. Als je niet af en toe stopt en om je heen kijkt, mis je het zo”. Dus dat is precies wat het panel gaat doen, kijken waar we nu zijn en proberen uit te vinden waar dat toe zou kunnen leiden. Met in het panel vragen als: Met welk soort machines zullen we de planeet delen? Welke rol heeft technologie in ons dagelijks leven? Zullen onze smartphones implantaten zijn en worden mensen in de toekomst gechipt?

Deze sessie is op vrijdag 18 januari van 15:00-16:00 uur. In het panel zitten: Clif Fuet (Eleven Advisory), Vaughn McKenzie-Landell (JAAK) en Turo Pekari (Teosto). Deze sessie wordt gemodereerd door: Gary Smith.

2. Tech buzz: AI, VR, DeepLearning, Blockchain

Een discussie met experts over kunstmatige intelligentie, Virtual Reality, Deeplearning en Blockchain. Wat zijn de mogelijkheden van deze technologieën? Hoe kan deze technologie kosten besparen en het perfecte festival voor elke bezoeker creëren? Zullen mensen virtueel naar festivals gaan? Zijn er in de toekomst überhaupt fysieke evenementen in een digitale toekomst?

Deze sessie is op donderdag 17 januari van 12:00-13:00 uur. Deze sessie wordt gemodereerd door: David Bregler.

3. Thinking Like a Fan

Hoe kan je de optimale ervaring creëren voor je fans? Door de customer journey uitgebreid in kaart te brengen kan je dichterbij komen te staan. Want waar denken fans bijvoorbeeld aan bij het kopen van tickets voor optredens? Christine Lanoy, VP Design bij Ticketmaster International, vertelt over hoe het duiken in de psychologie van je fans kan leiden tot succes bij de ticketverkoop van je evenement

Deze sessie met Christine Lanoy is op vrijdag 18 januari van 16:30-17:30 uur.

Ook interessant

Naast deze top drie vinden wij de volgende sessies ook zeker de moeite waard:

Wil je hier ook bij zijn? Meer informatie over tickets en het programma van ESNS 2019 is te vinden op deze website.