12 december 2017
Blog Content

Go Touch VR, het derde zintuig in Virtual Reality

Laatste update: 18 mei '18 - 12:12

Virtual reality is het afgelopen jaar nog steeds een buzzword geweest. De ervaring kan zo meeslepend zijn dat mensen er spontaan van op de grond vallen. Het team van de startup Go Touch VR maakt deze ervaring zo mogelijk nog meeslepender. Het team van experts op het gebied van haptische waarneming, oftewel tastwaarneming, heeft een technologie ontwikkeld waarmee deze waarneming ook in de virtuele wereld gerealiseerd kan worden. Zo komt de teller van het aantal vertegenwoordigde zintuigen in virtual reality op 3 te staan!

Grens in VR verlegd

Met de toevoeging van tast gaat virtual reality een grens over. Want niet alleen geeft Go Touch VR haptische feedback, zoals het trillen van een controller, maar ook het daadwerkelijke gevoel van tast door een systeem waarbij 3 ringen over je vingertop gaan. Deze ringen oefenen druk uit op je vingertoppen waardoor het gevoel van tast realistischer wordt. Hierdoor wordt het navigeren door virtuele werelden nóg realistischer en intuïtief. Ook maakt dit systeem het mogelijk om virtuele objecten te manipuleren omdat je ze als het ware kunt aanraken. Deze functionaliteiten maakt de technologie dan ook erg interessant voor verschillende industrieën.

Vooruitzichten

Onder andere op het gebied van CAD heeft het, vanzelfsprekend, goede vooruitzichten. Welke ontwerper wil er nu niet ontwerpen zoals Tony Stark in Iron Man. Naast deze sector heeft de startup ook veelbelovende contacten met grote auto en luchtvaartgroepen. De applicatiemogelijkheden zijn enorm, het is toepasbaar in de medische sector, voor trainingen en marketing. De gedachte gaat ook al snel naar de gamingsector. Maar deze moet, volgens de startup, nog even wachten. Al hebben ze ook uit deze hoek al van een aantal bekende spelers gehoord.

Vind je deze vooruitgangen in VR interessant? Misschien is ons artikel over Fieldlab Virtual Worlds dan ook interessant voor jou! Klik hier om hem te lezen.