29 juni 2017
nieuws Business

Belgische startup Appiness wint Pitch Contest tijdens Media Jaarcongres

Laatste update: 18 mei '18 - 12:12

Op het Media Jaarcongres op het Media Park in Hilversum is Appiness uitgeroepen tot winnaar van de Pitch Contest. Jonas de Cooman, CEO van de Belgische startup, kreeg ruim 38% van de stemmen van het publiek. Appiness kreeg behalve een award, een cheque voor een half jaar kantoorruimte op het Media Park en een half jaar verdere begeleiding door het acceleratorprogramma MediaMatters.

Zes internationale startups uit het MediaMatters-programma presenteerden hun oplossing tijdens de Pitch Contest. Ze zijn geselecteerd tijdens de MatchMaking Days in mei, waaraan in totaal veertien startups meededen uit zeven landen. De zes startups waren: Appiness (België), AX Semantics (Duitsland), Deep.BI (Polen), EzyInsights(Finland), inBeacon (Nederland) en Tinkerlist (België).

Winnaar Appiness heeft de mobiele app ‘Spott’ ontwikkeld. Die maakt het voor tv-kijkers mogelijk om informatie te krijgen over producten en objecten die tijdens een tv-programma op het scherm verschijnen. Dat kan een recept zijn, maar ook het model en prijs van het overhemd van de presentator.

CEO Jonas de Cooman was blij met de prijs. “Ik kijk er vooral naar uit om met MediaMatters samen nieuwe klanten te vinden voor ons product. Nederland is een heel belangrijke markt voor ons”.

Uitreiking Pitch Contest: v.l.n.r. Jonas de Cooman (Appiness), Rick van Dijk en Bert Kok (beiden MediaMatters)

MediaMatters: matches maken tussen mediabedrijven en startups

Het MediaMatters-programma biedt mediabedrijven een uniek platform om kennis te maken met internationale startups en scale-ups met innovatieve oplossingen voor de media. MediaMatters koppelt uitdagingen van mediabedrijven aan proposities van startups en scale-ups om samen aan nieuwe producten en diensten te werken of om de bestaande business van mediabedrijven te verbeteren.

Tijdens de Matchmaking Days in mei presenteerden veertien startups en scale-ups hun proposities aan zes mediabedrijven. Daarbij werden 27 matches gemaakt tussen bedrijven en startups.

De pitch contest op het Media Jaarcongres was de afsluiting van ronde 1 van het MediaMatters-programma. Op 1 juli gaat al weer ronde 2 van start en opent een nieuwe inschrijving voor startups. In september zullen 15 tot 20 startups worden geselecteerd die in oktober de kans krijgen zich te presenteren voor de aangesloten mediabedrijven.

Bert Kok, business manager bij MediaMatters: “De Pitch Contest op het MJC was voor onze startups een unieke gelegenheid om zich nog eens extra te profileren. We hopen natuurlijk dat dit hen veel business in Nederland gaat opleveren”.