18 december 2017
nieuws Business

Succesvolle aftrap van GrowthMatters

Laatste update: 18 mei '18 - 10:10

Wethouder Wimar Jaeger van Hilversum heeft donderdag het startschot gegeven voor GrowthMatters, het groeiprogramma voor startups in de regio Gooi en Vechtstreek. Dat gebeurde tijdens de ‘kick-off’ in de Smederij op Werf35. Die bijeenkomst werd bijgewoond door zeven startups uit de regio.

GrowthMatters verbindt

Zeven gemeenten (Hilversum, Blaricum, Gooise Meren, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren) ondersteunen GrowthMatters van harte, zei Jaeger. Het is belangrijk dat er een platform is dat startups verbindt met partijen die hen kunnen helpen te groeien zoals gemeenten en financiers, aldus Jaeger. “Gemeenten kunnen startups bijvoorbeeld helpen met huisvesting, maar ook optreden als launching customer.”

De kickoff werd gemodereerd door Remco Janssen, oprichter van de website SiliconCanals en lid van de Economic Board Gooi- en Vechtstreek. Hij interviewde een aantal partijen die bij GrowthMatters betrokken zijn en een aantal startups.

Training en coaching

Eén van hen was Björn Six, manager bij de Utrechtse Ondernemers Academie. De UOA biedt ondernemers met groeiambities training en coaching. Volgens hem is het belangrijk dat ondernemers leren taken en verantwoordelijkheden te delegeren. Essentieel om te groeien, aldus Six. De UOA is een van de partners van GrowthMatters, naast MediaMattersStartup Utrecht en de Regio Gooi en Vechtstreek.

Rick van Dijk, projectleider van GrowthMatters, gaf een korte toelichting over het programma. Bij GrowthMatters gaat het vooral om samenwerken en het aan elkaar knopen van netwerken, zei hij.

Bijeenkomsten

Frank du Mosch van Locali zei dat hij echt behoefte heeft aan dit soort bijeenkomsten. Soms voel je je als ondernemer in deze regio een beetje eenzaam, zei hij.

“In tegenstelling tot Amsterdam of Utrecht wordt hier weinig georganiseerd”.

Om zijn onderneming verder te laten groeien, zijn volgens Du Mosch vooral kapitaal en ontwikkelaars nodig.