12 augustus 2019
projectmanager Talent talentontwikkeling vacature Talent

Projectmanager Talentontwikkeling gezocht! [vacature]

Laatste update: 14 aug '19 - 7:07

Media Perspectives is op zoek naar een projectmanager Talentontwikkeling. Samen met de Programmamanager ontwikkel je nieuwe diensten en projecten, en je hebt een aantal projecten zelfstandig onder je hoede.

Als Projectmanager Talentontwikkeling houd je je bezig met advisering en ondersteuning bij het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent bij Nederlandse mediabedrijven. De komende jaren zal de Talent-lijn binnen Media Perspectives zich nadrukkelijk ook richten op buitenlands talent dat werkzaam is in de Nederlandse mediasector.

Wat ga je doen?

 • Je bent primair verantwoordelijk voor ons jaarlijks Talent Development Program (TDP) gericht op young professionals. In 9 maanden met drie inhoudelijke blokken en een blok 21st century skills ontwikkelen jonge talenten kennis en vaardigheden waardoor zij als allround mediaprofessional makkelijker carrière kunnen maken. Je bent daarbij verantwoordelijk voor werving, selectie, organisatie, curriculumopbouw (i.s.m. de kerndocenten) en kwaliteitsbewaking.
 • Samen met de Programmamanager inventariseer je ontwikkelingsbehoeften bij mediaorganisaties en zet je die om in een concreet aanbod (in company trainingen, hackathons, loopbaancoaching, etc.).
 • Samen met verschillende kennispartners (intern en extern) ontwikkel je nieuw eigenstandig aanbod voor de Academy. Je bent tevens het eerste aanspreekpunt voor trainers en deelnemers van onze Academy.
 • Je scout mogelijk interessante trainers/coaches
 • Je ontwikkelt E-learningcursussen en beheert de online leeromgeving
 • Je beheert en bewaakt planningsoverzichten van alle trainingen, en stelt businesscases op voor nieuw aanbod.
 • Je ontwikkelt inventieve concepten om studenten en andere belangrijke doelgroepen te laten zien en ervaren dat de NL-mediasector een aantrekkelijke werkgever is.
 • Samen met de afdeling Marketing & Communicatie ontwikkel je wervingscampagnes en je representeert de sector op binnen- en buitenlandse beurzen/congressen.
 • Je fungeert als interne vraagbaak voor vraagstukken rondom talentontwikkeling.

 

Wie ben jij?

Je bent in staat de vraag naar nieuwe talenten en ontwikkelvraagstukken van media-organisaties om te zetten in een concreet aanbod van trainingen, kennisevents, hackathons, of andere leervormen.

Je bent een gewaardeerde sparring partner voor media-organisaties dankzij je actuele kennis en brede blik op talentontwikkeling.

Het bewaken van overzicht en schakelen tussen strategische HR-vraagstukken en een niet werkende beamer in het trainingslokaal, gaat je makkelijk af. Dit komt mede door jouw talent voor plannen en organiseren.

Je hebt een netwerk in de sector, en bent continu gericht op nieuwe kansen en mogelijkheden, waarbij je het experiment niet schuwt. Je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken.

Met jouw klantgerichtheid ben je een rots in de branding voor klanten, cursisten en trainers. Je bent positief-kritisch en kan goed omgaan met dynamiek in een organisatie.

Je achtergrond

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau:
  • afgeronde media-opleiding met ervaring in c.q. duidelijke visie op talentontwikkeling, of;
  • afgeronde opleiding HR/onderwijskunde met ervaring in c.q. duidelijke visie op de mediasector
 • Je hebt 2-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Als je ervaring hebt met online leeromgevingen (a NewSpring of vergelijkbaar), is dat een groot pluspunt

Wat bieden wij jou?

De functie van projectmanager Talentontwikkeling kan in 4 of 5 dagen per week uitgevoerd worden (in loondienstverband of eventueel ook als zzp-er).

Naast een passend salaris is er veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo kun je natuurlijk gratis deelnemen aan alle events die we organiseren, zoals de Cross Media Cafés, de Mediatalks en het Media Jaarcongres, en we vinden het belangrijk dat je je kunt verdiepen in de laatste trends op gebied van learning & development.

Je gaat deel uitmaken van het kernteam, waar alle ruimte is voor jouw inbreng, gevraagd en ongevraagd! Werktijden zijn behoorlijk flexibel en er zijn regelmatig teamuitjes. Met het hele team vergaderen we maar 1x per maand, tijdens de lunch, dus geen lange saaie sessies.

Wie zijn wij?

Stichting Media Perspectives is een onafhankelijk platform voor talent en innovatie in de mediasector, van print en rtv tot digitale platforms en immersive experiences. We ondersteunen de sector bij het realiseren van technologische en businessinnovaties en bij het versterken van hun human capital, waardoor de sector economische voorspoed, werkgelegenheid en internationaal aanzien brengt, en ook maatschappelijk een rol van grote betekenis heeft.

De stichting is in 2018 ontstaan na een fusie tussen iMMovator en Hilversum Media Campus. Naast een kernteam van zo’n 15 mensen, werken we met wisselende externe experts aan onze projecten en programma’s.

Interesse?

Stuur dan voor 1 september een email met je CV en motivatiebrief naar office@mediaperspectives.nl. Als je nog vragen hebt over de vacature, kun je een mailtje sturen met je telefoonnummer. Mir Wermuth, programmamanager Talent, zal dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met je opnemen.