8 november 2017
nieuws Data

Scott Jenson (Google) en Nazli Cila (HvA school of digital media) spreken op ThingsCon

Laatste update: 18 mei '18 - 14:14

ThingsCon Amsterdam vindt dit jaar plaats op donderdag 30 november en vrijdag 1 december in Volkshotel Amsterdam. ThingsCons is dé ontmoetingsplek voor de internationale IoT (Internet of Things) makers en ontwerpers. Bovendien is ThingsCon ook een inspirerende plek voor mediamakers vanwege de onderwerpen als data, ethiek en design die centraal staan. Er zijn vele sprekers en workshops, maar we introduceren hier alvast kort twee interessante sprekers met een link naar data4media:

  • Scott Jenson (Google). Hij heeft gewerkt aan ‘The Physical Web project‘: snelle en naadloze interacties met fysieke objecten en locaties. Benader een scherm, of een parkeermeter, en verschillende technieken maken een nog niet eerder vertoonde directe 1:1 interactie met het apparaat mogelijk.
  • Nazli Cila (HvA school of digital media). Ze kijkt naar de rol van o.a. data gedreven design en metaforen om met mensen te communiceren om hun welzijn te verbeteren met sensordata, networked objects, en “citizen science”.

Nieuwsgierig geworden? We hebben van CLICKNL vrijkaarten ontvangen voor het congres die we mogen weggeven aan leden van ons netwerk. Er zijn nog een aantal vrijkaarten beschikbaar, wees er snel bij! Schrijf je  in via het formulier.

Tickets kunnen met 20% korting gekocht worden met de volgende code: TCAMS17_data4media.