5 oktober 2023
wethouder Campus Karin Walters media park Business

Mediawethouder Karin Walters blij met nieuwe campusorganisatie op het Media Park

Laatste update: 5 okt '23 - 20:20

Wethouder Karin Walters van Hilversum is blij dat er een campusorganisatie komt op het Media Park. Elf betrokken partijen, waaronder de gemeente zelf, zijn inmiddels mondeling akkoord. “Dit is heel belangrijk om een stevige, volgende stap te maken”, zei Walters in de MediaWatch-podcast. We zijn er bijna, maar de partijen moeten nog wel de samenwerkingsovereenkomst tekenen. Dan kunnen we 1 januari van start.”

De elf partijen die zich voor een periode van drie jaar committeren aan de campusorganisatie zijn: NPO, RTL, Beeld en Geluid, NEP, EMG, Ster, Media Park Enterprise, MBO College Hilversum, Hogeschool Utrecht, Vodafone/Ziggo en gemeente Hilversum.

Doelen

Voor de nieuwe campusorganisatie zijn vier doelen geformuleerd: meer onderzoek en innovatie, beter human capital, een aantrekkelijker Media Park en een betere netwerkfunctie. Voor Karin Walters zijn ze alle vier belangrijk. “Ik denk wel dat we vooral innovatie moeten vasthouden. Dat doen we onder meer door meer studenten naar het Media Park te trekken. Er is nu ook ruimte voor experimenten met de lancering van de Media Innovation Hub. En de netwerkfunctie is ook heel belangrijk, want die nieuwe technologie en kennis moeten ook landen bij het bestaande personeel.”

Samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid is cruciaal voor het slagen van de campus, zegt Walters. “Maar we hebben hier ook hele sterke mediabedrijven, aan de productiekant met NEP en EMG, maar ook in de productie van content bij de omroepen. Dan denk ik ook aan de journalistiek. Als je daar de opleidingen beter aan kan verbinden, en daar helpen we als gemeente ook bij, dan moet het gaan bruisen.”

Partners

Een van de partners van de nieuwe campusorganisatie is de Hogeschool Utrecht. Die heeft ook pas een dependance geopend op het Media Park waar studenten zijn gehuisvest van de opleiding Communicatie, Multimedia en Design. De samenwerking met de Hogeschool Utrecht, waarmee een driejarig convenant is getekend, is voor Karin Walters van groot belang. “Al heel lang willen we als Hilversum samenwerking met hogescholen, zodat die op het Media Park voor een deel kunnen landen. Dat geeft echt een boost aan de kennisontwikkeling.”

Luister hieronder naar het hele interview met Karin Walters.

New Business Radio · Media innovatie en transformatie – MediaWatch 5 oktober 2023