5 september 2016
nieuws Business

Ziggo stopt 4 miljoen euro in innovatie Hilversum

Laatste update: 6 jul '18 - 13:13

Ziggo en de gemeente Hilversum gaan de komende jaren intensief samenwerken in innovatieve projecten, waarbij zorg, onderwijs, evenementen en de uitrol van een gratis wifi-netwerk centraal staan.  Daarvoor wordt 4 miljoen euro uitgetrokken.

Eén van de belangrijkste stappen in de samenwerking is dat Ziggo strategisch partner wordt van de Hilversum Media Campus (HMC). Dat partnership is dit weekend al meteen zichtbaar met de Coderdojo speed workshops tijdens de Open Studio Dagen. Hier maken kinderen kennis met de wereld van programmeren.

Na deze speed sessies volgen er maandelijks Coder Dojo sessies in onder andere de Bibliotheek van Hilversum. Hilversumse kinderen worden mediawijs gemaakt en leren al in een vroeg stadium ICT-vaardigheden.

Bijzonder is ook dat er volgend jaar een lectoraat in samenwerking met Ziggo wordt aangesteld bij HMC. Daarnaast verleent Ziggo haar medewerking aan het Talent Development Program: binnenkort start het eerste ‘young talent’ voor negen maanden bij Ziggo.

Op het gebied van zorg komt er een vergaande samenwerking met Ziggo en Hilverzorg. Er worden innovatieprojecten opgezet, speciaal voor ouderen die hulpbehoevend zijn. Hierbij valt te denken aan beeldbellen, medicijn dispensers en de inzet van sensortechnologie.

Tot slot rolt Ziggo een gratis wifi-netwerk uit in het centrum van de mediastad. Op dinsdag 14 september gaan de eerste elf veilige publieke wifipunten tijdens de ‘12 uur van Hilversum’ live.