20 februari 2019
Blog case immersive media Content

Case Immersive theaterproject Tracing Thomas op erfgoedlocatie

Tracing Thomas
Laatste update: 4 mrt '19 - 15:15

Tracing Thomas: samen een raadsel oplossen rondom een fictieve vermissingszaak op een bijzondere erfgoedlocatie. In het fort aan de Hoek van Holland, ook Fort 1881 genoemd, is dit voorjaar een spannende real life game te spelen. Samen met de andere aanwezigen help je de politie om het mysterie van de verdwenen Thomas te ontrafelen.

Nadat Thomas tijdens een schoolreisje in het fort is verdwenen staat de politie voor een raadsel. De ouders, klasgenootjes en schoolleiding zijn radeloos en de Politie heeft meer mankracht nodig. Dus help je als vrijwillige rechercheur mee aan het onderzoek. Met 100 tot 150 spelers betreed je het historische fort. Hiermee stap je binnen in een ondergrondse wereld binnen vol donkere, nauwe gangen. Een labyrint van geheimzinnige kamers met een ingewikkeld gangenstelsel waar de tijd stil heeft gestaan. Het belangrijkste doel is om Thomas zo snel mogelijk terug te vinden.

Het gezelschap wordt opgedeeld in kleine groepen, elke groep wordt begeleid door een politie-inspecteur van dienst. Samenwerken, teamspirit en informatie delen zijn essentieel om het mysterie op te lossen. Zo moet je de lange donkere gangen en geheime ruimtes van het fort onderzoeken en de verdachten ondervragen. Op deze manier kom je steeds meer te weten over de laatste uren van Thomas. In 2,5 uur bepaal je samen of en hoe het mysterie wordt opgelost.

Combinatie van theater, gaming en erfgoed

Dit immersive theater project is een mooi voorbeeld van de combinatie van theater, gaming en erfgoed. Een unieke ervaring waarbij de lijnen tussen ruimte, acteurs en de toeschouwer voortdurend verschuiven. De experience is ontworpen door gamedesigners, theatermakers in samenwerking met achttien acteurs.

Bijzonder is dat Tracing Thomas plaatsvindt op een erfgoedlocatie; Fort 1881. Het historische panserfort is in 1881 gebouwd om de ingang van de Nieuwe Waterweg en de haven van Rotterdam te verdedigen. In 1889 werd het fort voor het eerst in gebruik genomen en in de Eerste Wereldoorlog was het fort volledig bemand. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het fort in handen van de Duitsers, waarna de Koninklijke Marine het gebouw ging gebruiken als kazerne. Tegenwoordig is dit bijzondere fort geopend voor publiek.

Tracing Thomas wordt georganiseerd op vaste dagen, een overzicht van de beschikbare momenten is hier te vinden.

Meer weten over immersive storytelling?

Op 12 maart presenteren theaterproducent Danny van Zuijlen en gamedesigner Joël Vegt op het Cross Media Café op het Cross Media Café. In deze editie spreken acht mediamakers over innovatieve manieren om verhalen te vertellen. Ben jij erbij? Lees hier meer over het Cross Media Café Immersive Storytelling.

Danny van Zuijlen Joël Vegt