3 augustus 2017
nieuws Talent

IT-omscholingstraject voor de media-industrie gaat in november tweede cohort van start

Laatste update: 3 apr '19 - 8:08

Hogeschool van Amsterdam, Hilversum Media Campus en MyBit werken samen om hoogopgeleid talent om te scholen tot software engineer in de media

Na het succes van het eerste cohort Software Engineering Media, zal in november voor de tweede keer een variant van Make IT Work op het Media Park starten. Tijdens dit omscholingstraject worden hoogopgeleide talenten zonder IT-achtergrond in 11 maanden omgeschoold tot software engineer. Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en heeft in een jaar al ruim 100 professionals aan een uitdagende baan en doorgroeimogelijkheden in de ICT geholpen. Voor de speciale variant voor de media-industrie werkt Hogeschool van Amsterdam samen met Hilversum Media Campus en IT-specialist MyBit.

Behoefte aan IT-personeel groot

Steeds meer mediaproducten worden IT-producten en daarmee neemt de vraag naar IT-skills en IT-professionals in de media-industrie fors toe. Veel mediabedrijven zitten met lastig te vervullen vacatures. Daarom zijn Hogeschool van Amsterdam, Hilversum Media Campus en MyBit het omscholingstraject Make IT Work voor de media-industrie begonnen. Hier worden hoogopgeleide talenten zonder specifieke IT-achtergrond omgeschoold naar een software engineer functie op hbo-niveau. Met de combinatie van werken en leren willen de initiatiefnemers tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar ICT-professionals in de media-industrie.

HvA startte in september 2015 het eerste cohort van Make IT Work. In april 2017 werd voor het eerst de omscholingsrichting Software Engineering Media gestart op het Media Park, met 14 deelnemers. In de eerste vijf maanden van het traject worden cursisten opgeleid door de HvA. Hilversum Media Campus en IT-specialist MyBit zorgen dat er extra kennis en skills worden aangereikt die IT’ers in de media nodig hebben. Daarna gaan de cursisten zes maanden aan de slag bij een van de bij het project aangesloten werkgevers.

Wethouder Wimar Jaeger van de gemeente Hilversum is erg over het initiatief te spreken: “Als wethouder ben ik verantwoordelijk voor werkgelegenheid en media. Het is top dat dit initiatief nu voor de tweede keer kan plaatsvinden. Het blijkt dat er nog steeds veel vraag is naar ICT-professionals. Dit probleem is niet zomaar opgelost. Het is belangrijk dat we blijven zorgen voor meer ICT-professionals in deze regio. Daarmee helpen we zowel inwoners als ondernemers en versterken we de mediasector.”

Nieuw cohort start in november

Het volgende cohort traject gaat dit najaar van start op het Media Park. Geïnteresseerden kunnen zich tot 22 september aanmelden voor het omscholingstraject via een online selectietool. Ook voor bedrijven is het nog mogelijk om deel te nemen aan het omscholingstraject. Zij ontmoeten de potentiële kandidaten tijdens een werkgeversmarkt op 5 oktober. Bovendien wordt er tijdens de Dutch Media Week een informatiebijeenkomst georganiseerd waar bedrijven geïnformeerd worden over het programma en de manieren om deel te nemen.

Meer informatie over Make IT Work is te vinden op de website van de HvA of op www.IT-omscholing.nl.