29 maart 2018
call Data

OPROEP: Subsidies voor media data-projecten

Laatste update: 1 jun '18 - 13:13

Tijdens de kick-off van het Fieldlab Data4Media zijn tal van projectideeën geïnitieerd. Eéntje daarvan is de aanvraag die VPRO, Beeld en Geluid en Media Perspectives op 12 maart hebben ingediend bij het SIDN Fonds. Zij willen een pluriforme recommendation engine ontwikkelen.

Welke AI eigenschappen moet een op passende pluriformiteit gerichte recommendation engine hebben, om te verrassen en meerdere invalshoeken te brengen, EN een relevante publieke kijkbeleving te bieden? Specifiek wordt hier nog een aspect van houdbaarheid aan toegevoegd. Content rond sport en nieuws heeft een andere houdbaarheid dan een documentaire of drama. Maar een nieuwsitem kan jaren later ineens weer heel relevant zijn.

Er wordt voortgebouwd op de AI activiteiten van de VPRO en Beeld en Geluid, en bestaande recommendation initiatieven, uitgebreid met onderzoek naar the state of the art. Het ontwerp en de uitvoering van de AI engine op een platform als Apache Mahout zal voor iedereen toegankelijk zijn om mee te werken en op voort te bouwen, met name voor de deelnemers aan Data4Media.

 

Welke andere subsidierondes zijn er?

Er zijn een paar subsidierondes die binnenkort aflopen, waar subsidie aangevraagd kan worden voor projecten die met de creatieve industrie, media, nieuws en data te maken hebben. Kijk hieronder of er iets voor jou bij zit.

 

Digital News Initiative van Google

Op maandag 9 april loopt om middernacht de indieningstermijn af voor Digital News Initiative van Google. Op de website staat alle informatie over onderwerpen en bedragen.

 

MIT regeling

Op dinsdag 17 april opent de MIT regeling, Het is daar belangrijk dat je als je wilt indienen, dat je dat gelijk vroeg op de eerste dag doet. Alles wat op 17 april binnenkomt wordt geloot. De verwachting is dat als je op 18 april indient, dat je dan achter het net vist. Vorig jaar is 1/3 van de aanvragen toegekend. De MIT regeling kent een paar interessante regelingen die hier staan, maar let op, je bedrijf moet wel de MKB toets van de RVO doorstaan. En om in te dienen moet je eHerkenning hebben, dus vraag die op tijd aan omdat je anders de deadline gaat missen.

 

Ideeën die je indient, moeten inhoudelijk passen bij het MIT-MKB-plan Creatieve Industrie, en aan een aantal andere voorwaarden voldoen:

  • Haalbaarheidsprojecten, maximaal 25.000 euro subsidie, kan zelfstandig aangevraagd worden. Klik hier voor meer informatie.
  • Hooggekwalificeerd personeel, maximaal 50.000 euro subsidie. Klik hier voor meer informatie.
  • R&D samenwerkingsprojecten, maximaal 200.000 euro subsidie, maar dit moeten grote projecten met meerdere deelnemers zijn, en hier wordt niet geloot maar inhoudelijk gekeken. Klik hier voor meer informatie.
  • De MKB-toets is hier te vinden, maar er is ook een PDF met informatie. Of eenvoudiger is om de RVO te bellen en het gezonde verstand te gebruiken.

 

Vragen en samenwerkingen

Mochten er vragen en mogelijke samenwerkingen zijn, laat het ons weten, dan kijken we hoe we je kunnen helpen. Neem voor informatie contact op met Frank Visser via frank.visser@mediaperspectives.nl.