14 mei 2018
Fieldlab Virtual Worlds immersive media Interview Content

Fieldlab Virtual Worlds – Rembrandt 2.0

Laatste update: 14 jun '18 - 12:12

Hoe kwam het Fieldlab Virtual Worlds tot stand? Wordt een museumbezoek door nieuwe technieken overbodig? Hoe ziet de toekomst van het fieldlab eruit?

Onze collega Tari Simonis gaf samen met Patricia Alkhoven (Meertens Instituut) en Charley Smeets (Beeld en Geluid) een interview over het Fieldlab Virtual Worlds. Het interview is nu te lezen in Broadcast Magazine.

In samenwerking met het Meertens Instituut en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid brengen wij in het Fieldlab Virtual Worlds VR-, AR- en MR-makers en erfgoedinstellingen samen. Een door CLICKNL gecoördineerd experiment waarmee samenwerking tussen VR-, AR- en MR-makers en de culturele sector wordt onderzocht.

De hoofdpersonen uit Rembrandt van Rijns werken kennen elkaar waarschijnlijk alleen van horen zeggen, maar via Virtual Reality is een ontmoeting tussen de pronkstukken mogelijk. Soortgelijke technologische initiatieven moeten ook op kleinere schaal toepasbaar worden. Onder meer door het Fieldlab Virtual Worlds. Lees hier verder (PDF).